Όραση: 7 Τεχνολογίες ενίσχυσης και αποκατάστασης της που πρέπει να γνωρίζετε

όραση-τεχνολογία

Η τεχνολογία ενίσχυσης, αποκατάστασης και βελτίωσης για την όραση δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που αντιμετωπίζουν ασθένειες, οφθαλμικές παθήσεις ή άλλες δυσκολίες στην όραση και την υγεία των ματιών. Σήμερα, ασφαλείς επιλογές για την ενίσχυσης της όρασης σημαίνουν, αποτελεσματικές τεχνικές βελτίωσης της όρασης, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η συνολική υγεία. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πιο σύγχρονες μεθόδους στον τομέα της όρασης και της υγείας.

1. LASIK

Η χειρουργική επέμβαση ματιών με λέιζερ LASIK μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού. Πράγματι, η αναδιαμόρφωση του κερατοειδή χιτώνα ενός πελάτη και η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το μάτι επεξεργάζεται το φως, το LASIK προσφέρει βελτιωμένη οπτική εστίαση. Τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτή τη χειρουργική επέμβαση είναι τουλάχιστον 18 ετών και αντιμετωπίζουν μέτριες δυσκολίες όρασης. Αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πριν από δεκαετίες, με σκοπό, τη διόρθωση ενός ατυχήματος στον κερατοειδή. Σήμερα, η χειρουργική επέμβαση LASIK προσφέρει μια μόνιμη λύση για τη διόρθωση προβλημάτων σχετική με την όραση. Οι καλύτεροι γιατροί LASIK υιοθετούν σπανίως επεμβατικές διαδικασίες. Αντίθετα, προσφέρουν διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων με επεμβάσεις τελευταίας τεχνολογίας, με αποτελέσματα που διαρκούν μια ζωή.

2. Τοπογραφία

Το σύστημα WaveScan WaveFront παρέχει στους χειρουργούς έναν τρισδιάστατο χάρτη του ανθρώπινου ματιού. Καταρχάς, αυτό το σύστημα κοιτάζει ολόκληρο το μάτι, από το δακρυϊκό φιλμ έως τον αμφιβληστροειδή. Επομένως, οι οφθαλμίατροι θα χρησιμοποιήσουν το WaveFront Guided για να λάβουν πιο ακριβή διάγνωση, επιτρέποντάς τους να παρέχουν στον ασθενή την καλύτερη δυνατή θεραπεία.

Το Contoura Topography είναι άλλο ένα διαγνωστικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από τους οφθαλμίατρους. Ωστόσο, αντί να εξετάζει ολόκληρο το μάτι, το Contoura Topography εντοπίζει ανωμαλίες στην καμπυλότητα του κερατοειδούς και όχι ολόκληρου του οφθαλμού. Και τα δύο αυτά εργαλεία χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μιας πλήρως προσαρμοσμένης χειρουργικής επέμβασης LASIK που παρέχει στους ασθενείς ταχύτερη ανάρρωση. Και τα δύο είναι επίσης αποδεδειγμένα ασφαλή, αποτελεσματικά και είναι ελάχιστα επεμβατικά.

3. Ενδοφακοί (IOLS)

Άτομα που χρειάζονται διορθωτική χειρουργική επέμβαση στα μάτια αλλά δεν μπορούν να κάνουν LASIK, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενδοφθάλμιους φακούς (IOL). Τα IOL αντικαθιστούν τον φυσικό φακό του ματιού και προορίζονται για ασθενείς ηλικίας 45 ετών και άνω. Η χειρουργική επέμβαση ξεκινά με την αφαίρεση του καταρράκτη, ο οποίος στη συνέχεια αντικαθίσταται με έναν ενδοφθάλμιο φακό. Πράγματι, αυτός ο φακός μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει την ανάγκη για διορθωτικά γυαλιά μετά την επέμβαση. Οι ασθενείς που επιθυμούν αποτελέσματα παρόμοια με το LASIK – αντιμετώπιση της μυωπίας ή της υπερμετρωπίας, της πρεσβυωπίας και του αστιγματισμού – χωρίς να θέλουν να κάνουν LASIK, μπορούν να εξετάσουν μια προηγμένη εναλλακτική λύση IOL, έναν ρυθμιζόμενο φακό. Για την ακρίβεια, αυτή η μοναδική επιλογή θεραπείας χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία για τη ρύθμιση του φακού. Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό οφθαλμίατρο για να κατανοήσετε καλύτερα ποιος τύπος χειρουργικής επέμβασης IOL είναι κατάλληλος για εσάς.

4. Εμφυτεύσιμοι φακοί επαφής

Αρχικά, μερικές φορές, η βελτίωση της όρασης σημαίνει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της που θα προσφέρουν μόνιμες λύσεις στη θεραπεία των οφθαλμών.

Οι εμφυτεύσιμοι φακοί επαφής καθίστανται δυνατοί μέσω του Visian ICL. Πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας της όρασης σε ασθενείς που δεν είναι κατάλληλοι για LASIK.

Σε αντίθεση με το LASIK, το οποίο χρησιμοποιεί λέιζερ για να αλλάξει το σχήμα του κερατοειδούς ενός ασθενούς, το ICL είναι μια διαδικασία χωρίς λέιζερ που περιλαμβάνει μόνο μια μικρή τομή στο μάτι. Ακολουθούμενη από την τοποθέτηση του μικρολεπτού φακού Collamer μπροστά από τον φυσικό φακό του ασθενούς. Αντίθετα, με τους κανονικούς φακούς επαφής η διαδικασία ICL δεν γίνεται αισθητή ούτε φαίνεται μόλις εμφυτευθεί. Μετά την εμφύτευση των Visian ICL, τα άτομα μπορούν σε μεγάλο βαθμό να επιστρέφουν στην εργασία τους εντός 48 ωρών μετά την υποχώρηση του ήπιου ερεθισμού. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία ICL μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της μυωπίας και του αστιγματισμού για άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για LASIK λόγω λεπτών κερατοειδών, ξηροφθαλμίας ή άτομα με υψηλά επίπεδα μυωπίας. Ένα άλλο πρόσθετο πλεονέκτημα του ICL είναι ότι αφαιρείται εάν χρειαστεί. Αυτή η διαδικασία είναι συνήθως κατάλληλη για ασθενείς ηλικίας 21-45 ετών.

5. Σύνδεση κεραττοειδούς

Η διασύνδεση κερατοειδούς, με αναφορά ως διασύνδεση κολλαγόνου κερατοειδούς, ή CXL, είναι μια θεραπευτική επιλογή για άτομα με κερατόκωνο. Επρόκειτο για μια ιατρική πάθηση που κάνει τον κερατοειδή να είναι λεπτός και αδύναμος. Αυτή η ελάχιστα επεμβατική θεραπεία χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό σταγόνων βιταμίνης Β2 και υπεριώδους φωτός για να ενισχύσει τις ίνες κολλαγόνου στον κερατοειδή. Επομένως, οι ασθενείς θα λάβουν αναισθητικές οφθαλμικές σταγόνες για την προετοιμασία της χειρουργικής επέμβασης.

Τα άτομα που προβαίνουν σε επέμβαση για διασταύρωση κερατοειδούς μπορεί να αντιμετωπίσουν θολή όραση για περίπου 5 ημέρες μετά την επέμβαση. Η ενόχληση είναι συχνή παρόλο που είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Μια συζήτηση με τον οφθαλμίατρο σας για τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε οποιαδήποτε ενόχληση προκύψει είναι απαραίτητη.

6. Femtosecond Laser

Ένας άλλος τύπος λέιζερ χρήσιμος για τους οφθαλμίατρους είναι τα λέιζερ femtosecond. Από το 2001 μέχρι και σήμερα, τα λέιζερ femtosecond είναι χρήσιμα στους γιατρούς ως προς την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του καταρράκτη στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη όραση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η θόλωση των φυσικών φακών των ματιών, ο καταρράκτης, επηρεάζει συνήθως άτομα άνω των 50 ετών παράλληλα με τη διαδικασία γήρανσης.

Η προσαρμοσμένη χειρουργική επέμβαση καταρράκτη με λέιζερ μπορεί να βοηθήσει την όραση των ασθενών. Τα λέιζερ femtosecond προσφέρουν μια ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο για τη δημιουργία απαραίτητων τομών μοναδικών για κάθε ασθενή. Επιπρόσθετα, το λέιζερ χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει τους ασθενείς να θεραπεύσουν τον αστιγματισμό, μέσω χαλαρωτικών τομών στα άκρα.

Συχνά γίνετε χρήση παράλληλα με τη διαθλαστική ανάλυση Optiwave, μια τεχνολογία ενίσχυσης της όρασης. Προσφέρει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο στα μάτια ενός ασθενούς κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ποιο συγκεκριμένα, στη θεωρία, τα λέιζερ femtosecond προηγμένη, απαραίτητη τεχνολογία, εάν υπάρχει ζήτηση από τους ασθενείς για τη βέλτιστη διαθέσιμη θεραπεία καταρράκτη.

7. Χειρουργική επέμβαση γλαυκώματος

Το γλαύκωμα είναι μια κοινή, απειλητική για την όραση πάθηση που προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο λόγω μη φυσιολογικής πίεσης των ματιών μέσα στο μάτι. Επιπλέον, αν και το γλαύκωμα δεν μπορεί να θεραπευτεί, η όραση μπορεί να διατηρηθεί . Η επεμβατική χειρουργική επέμβαση γλαυκώματος (MIGS) είναι μόνο μία επιλογή θεραπείας. Επιπρόσθετα, υπάρχει το ενδεχόμενο, άτομα με γλαύκωμα να δουν μείωση της πίεσης μέσα στο μάτι και μείωση της ανάγκης για παραδοσιακά φάρμακα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων γλαυκώματος, όπως:

  • Allergan XEN.
  • Glaukos iStent inject (η μικρότερη συσκευή οφθαλμικής χειρουργικής στον κόσμο).
  • Sight Sciences OMNI 720.

Με κάθε τύπο MIGS υπάρχουν πέντε κοινά χαρακτηριστικά:

  • Υψηλό προφίλ ασφάλειας.
  • Ελάχιστη διαταραχή της φυσιολογικής ανατομίας.
  • Προσέγγιση «Ab interno».
  • Αποτελεσματικότητα.
  • Ευκολία χρήσης για ασθενείς και γιατρούς.

Εν κατακλείδι, ανεξάρτητα από την κατάσταση, είναι σημαντικό να συζητήσετε το καλύτερο σχέδιο θεραπείας και τις επιλογές σας με τον οφθαλμίατρο σας.

Πηγή: centrevilleeyecare.com