Ανακοίνωση ΕΟΠΥΥ: Από τις 17.12.2020 η υποβολή δικαιολογητικών για την αποζημίωση αγοράς οπτικών ειδών στον ΕΟΠΥΥ θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την διεύθυνση eopyy.gov.gr .Το Myoptician.gr σας οδηγεί βήμα βήμα στον νέο τρόπο υποβολής των αιτημάτων για την αποζημίωση των γυαλιών οράσεως και φακών επαφής (οπτικά).

Μάθε αν δικαιούσαι επιχορήγηση για τα γυαλιά σου

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για την είσπραξη της αποζημίωσης για οπτικά;

Δικαιολογητικά

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να εισπράξω την αποζημίωση για οπτικά;

Διαδικασία

Ερωτήσεις για την αίτηση αποζημίωσης γυαλιά οράσεως στον ΕΟΠΥΥ

Ερωτήσεις ΕΟΠΥΥ

Είσαι ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ;

Εάν ναι τότε δικαιούσαι επιχορήγηση για αγορές οπτικών ειδών μέχρι 100€.

Πόσα χρήματα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ για γυαλιά οράσεως;

Το ποσό που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ είναι 100 € για κάθε αγορά γυαλιών ή φακών επαφής. Προϋπόθεση είναι ότι ο ασφαλισμένος δεν έχει λάβει την αποζημίωση αυτή στα τελευταία 4 χρόνια.

Η αποζημίωση αυτή είναι ίδια και στα παιδιά;

Για τα παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 έτη. Από 12 ετών και άνω δικαιούνται κάθε 4 έτη.

Το ίδιο ισχύει και σε γυαλιά πρεσβυωπίας;

Γυαλιά για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας χορηγούνται σε ασφαλισμένους μόνο άνω των 40 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει χορηγηθεί άλλο ζευγάρι γυαλιά στο διάστημα της 4ετίας για την αντιμετώπιση διαφορετικής πάθησης. Το ποσό αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως είναι 100 ευρώ (κρύσταλλα και σκελετός).

Τι ισχύει για ασθενείς με κερατόκωνο;

Ειδικότερα για τους ασθενείς με κερατόκωνο χορηγείται κερατοκωνικός φακός (70 ευρώ έκαστος) και αντικατάσταση ανά 6μηνο εφόσον χρειάζεται.

Πώς θα εισπράξω την αποζημίωση;

Την αποζημίωση την εισπράττει ο καταναλωτής καταθέτοντας μία σειρά από δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση eopyy.gov.grΜάθε την διαδικασία εδώ.

Compare listings

Compare