Γυαλιά ηλίου: οι πιο hot τάσεις για το 2022

γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου δεν ήταν ποτέ πιο διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν. Με τους πιο μοντέρνους σκελετούς που είναι διαθέσιμοι, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απλώς ένας τρόπος να μας βοηθήσουν να βλέπουμε. Τα γυαλιά θεωρούνται πλέον περισσότερο από ποτέ βασικό αξεσουάρ, δήλωσε ο Idriss Nestor, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OPR Eyewear, στο The Zoe Report.

Πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε από το σπίτι σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας. Παρόλα αυτά, τα γυαλιά ηλίου είναι από τα λίγα αξεσουάρ που μπορείτε πραγματικά να δείξετε, ενώ βρίσκεστε σε τηλεδιάσκεψη. Μου αρέσει να βλέπω νέα σχήματα στην αγορά, [και], συνολικά, νομίζω ότι τα μοναδικά στiλ καρέ είναι πάντα στην τάση, δήλωσε η δημιουργική διευθύντρια της VADA, Katie Caplener στο TZR. Οι σχεδιαστές γυαλιών συνεχίζουν να σχεδιάζουν σκελετούς με μοναδικά σχήματα, χρώματα και χαρακτηριστικά. Με αποτέλεσμα, ταιριάζουν στο πρόσωπό μας και μας βοηθούν να εμφανίζουμε την αίσθηση της ατομικότητάς μας.

Εάν τα ρούχα και άλλα αξεσουάρ μπορούν να είναι μοντέρνα και διασκεδαστικά, γιατί όχι και τα γυαλιά; Έτσι, πιστεύουμε, κάναμε την έρευνά μας και συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας σχέδια για το 2022. Από σκελετούς γάτας και τολμηρές ρετρό όψεις της δεκαετίας του ’70 μέχρι σχεδόν ημιδιαφανείς σκελετούς και φακούς μπλε, που λέγεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της κούρασης των ματιών, σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες τάσεις στα γυαλιά που θα σας δημιουργήσουν την επιθυμία να αποκτήσετε ένα νέο ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Απελευθερώστε το εσωτερικό με γυαλιά cat-eye

Αν υπάρχει ένα look για γυαλιά που υπάρχει σε κάθε λίστα φέτος, αυτό είναι οι σκελετοί cat-eye. Ο Kim Nemser, επικεφαλής merchandising για το Warby Parker, είπε στο The Zoe Report: Ένα statement πλαίσιο είναι η τέλεια πινελιά για να αναδείξει κάθε ντύσιμο. Επιπλέον, ένα παιχνιδιάρικο cat-eye δημιουργεί μια διασκεδαστική, κομψή εμφάνιση.

Εάν ανησυχείτε ότι η τάση μπορεί να είναι πολύ τολμηρή για εσάς, αυτό που είναι υπέροχο με αυτά τα γυαλιά είναι ότι ποικίλλουν από τολμηρά σε απλά και βολικά. Για πιο minimal εμφάνιση, προτιμήστε μαύρο και καφέ καρέ. Αν θέλετε να κάνετε περισσότερη εντύπωση, αναζητήστε έντονα χρώματα ή διασκεδαστικά εμπριμέ. Συγκεκριμένα, γυαλιά ταρταρούγας με έντονο χρώμα, για παράδειγμα, ανά TZR. Ο Nemser μίλησε επίσης με τον StyleCaster για τα cat-eye γυαλιά. Είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε μια διασκεδαστική ροπή στο ντύσιμό σας, δήλωσε. Όπως με κάθε ζευγάρι γυαλιά, η εμφάνιση που θα επιλέξετε θα πρέπει επίσης να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας. Η Biana Swan, στυλίστρια για το Specsavers, συνιστά αυτό το στυλ για όσους έχουν έντονο σαγόνι. Αν και λειτουργούν καλά για μια ποικιλία σχημάτων προσώπου. Αυτό οφείλεται στο ότι το σχήμα των ματιών της γάτας τραβά την προσοχή στο τόξο των φρυδιών σας.

Εστιάστε σε ένα ζευγάρι με τέλειους στρογγυλούς σκελετούς

Εάν θέλετε να σας προσέχουν οι άλλοι, προτιμήστε ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά. Λίγο ρετρό, λίγο hipster μπορούν να ταιριάζουν με ποικίλες εμφανίσεις, από επαγγελματικές έως καθημερινές. Αν θέλετε μια τολμηρή εμφάνιση, επιλέξτε μεγαλύτερα στρογγυλά καρέ. Η Vint & York προτείνει στρογγυλά γυαλιά με δίχρωμη κλίση που αναδεικνύει μια ρετρό, όμπρε όψη. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά που είναι λίγο πιο διακριτικά, οι μικρότεροι σκελετοί θα πρέπει να είναι η επιλογή σας.

Αναρωτιέστε, εάν τα στρογγυλά γυαλιά θα φαίνονται καλά επάνω σας; Σκεφτείτε οπωσδήποτε το σχήμα του προσώπου σας. Σύμφωνα με το Woman & Home, το λουκ θα σου πάει πολύ αν το πρόσωπό σου είναι μακρύ και οβάλ, καθώς κι αν έχετε εξέχοντα, γωνιακά χαρακτηριστικά. Αν αγαπήσατε την ταινία “House of Gucci”, το Cosmopolitan προτείνει τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου Sylvie & Web της Gucci, τα οποία θα μπορούσαν να είναι το αγαπημένο σας ζευγάρι για τα επόμενα χρόνια.

Οι τετράγωνοι και ορθογώνιοι σκελετοί σας κάνουν να φαίνεστε ευκρινείς

Αν πιστεύετε ότι, επειδή οι στρογγυλοί σκελετοί είναι τρεντ για το 2022, σημαίνει ότι δε θα είναι οι τετράγωνοι στη μόδα για φέτος, ξανασκεφτείτε το. Μάλιστα, οι τετράγωνοι και ορθογώνιοι σκελετοί είναι παντού για φέτος. Τα ορθογώνια γυαλιά δημιουργούν μια απλή, αλλά μοντέρνα εμφάνιση. Η Τζούλια Ρόμπερτς, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Ελίζαμπεθ Μπανκς είναι μόνο μερικές από τις διασημότητες που αξιοποιούν τα εν λόγω γυαλιά, όπως σημείωσε η Woman & Home.

Τα μεγαλύτερα trends τετράγωνων γυαλιών είναι υπερμεγέθη, με χοντρό σκελετό, επαναφέροντας μια ρετρό, nerdy ατμόσφαιρα. Εκτός από τα αληθινά τετράγωνα και ορθογώνια πλαίσια, αυτά με ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες είναι εξίσου μοντέρνα. Ένα από τα αγαπημένα μας προτείνεται από την Elle Australia: τα γυαλιά ηλίου Hindsight με μαύρο σκελετό και πράσινους ντεγκραντέ φακούς από την Quay που κολακεύουν σχεδόν όλους. Οι μικρές διαφορές στο σχέδιο, το μέγεθος, το πάχος και το χρώμα διασφαλίζουν ότι κανένα ζευγάρι δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Είτε η προσωπικότητά σας φωνάζει έντονα χρώματα είτε όχι, ταιριάξτε με ό,τι σχέδιο σας μιλάει και είστε έτοιμοι.

Επιλέξτε minimal με συρμάτινα πλαίσια

Εάν είστε μινιμαλιστής ή είστε νέος στο να φοράτε γυαλιά, τότε οι συρμάτινοι σκελετοί είναι για εσάς. Είναι τόσο λεπτοί και ευαίσθητοι που, σε ορισμένα χρώματα, όπως το μπεζ ή το ροζ χρυσό, μόλις που θα γίνουν αντιληπτοί. Η οπτομέτρης Natasha Luthra του David Clulow είπε στο Woman & Home, Οι μεταλλικοί σκελετοί περνούν μια μεγάλη στιγμή. Σχεδόν κάθε επωνυμία έχει κυκλοφορήσει ένα διακριτικό μεταλλικό σκελετό διπλής γέφυρας σε μαλακά στρογγυλά πλαίσια.

Το Coastal αναφέρεται στην εμφάνιση ως κλασική και απλή. Με πολλά διαφορετικά χρώματα και σχήματα, από στρογγυλά έως γεωμετρικά. Από τα προσωπικά μας αγαπημένα μέχρι τα αεροπορικά σχέδια με διπλή γέφυρα, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε το κατάλληλο ζευγάρι για εσάς.

Το στυλ Aberdeen της Vint & York, περιγράφεται από στρογγυλούς σκελετούς που είναι μαύροι στο επάνω μέρος, με διακριτικό ασημί στο κάτω μέρος, με έντονη αντίθεση. Ωστόσο, προτού σταματήσετε τη χρήση των φακών επαφής σας, για να αποκτήσετε ένα ζευγάρι γυαλιών, η Woman & Home σημειώνει ότι δεν μπορούν να υποστηριχθούν όλες οι συνταγογραφήσεις σε συρμάτινους σκελετούς, ιδιαίτερα από παχύτερους φακούς που συχνά συνοδεύονται από ισχυρότερες συνταγογραφήσεις. Συνιστούμε να συμβουλευτείτε πρώτα τον οπτικό σας.

Αφαιρέστε τους φακούς επαφής σας για γυαλιά με μικρούς σκελετούς

Οι μικροσκοπικοί σκελετοί είχαν τη στιγμή τους τη δεκαετία του ’90 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000, και περνούν άλλη μια στιγμή το 2022. Σύμφωνα με την Elle Australia, αυτά τα μικροσκοπικά γυαλιά προσφέρουν ιδιαίτερο στυλ. Ένα στοιχείο που λατρεύουν οι συντάκτες του περιοδικού έχει χρυσές λεπτομέρειες στα πλάγια με ένα ποπ μεταλλικό χρώμα.

Ένας συγκεκριμένος τύπος μικροσκελετού που ήταν δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας του 2000 είναι ο διαρκώς λειτουργικός μεταβατικός σκελετός. Αναλυτικά, μεταμορφώνεται, όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, για να προστατεύει τα μάτια σας από τον ήλιο και όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους. Το Refinery29 σημειώνει ότι τα μεταβατικά γυαλιά θεωρούνται ως γυαλιά «μπαμπά», με τον κωμικό Larry David να τα φοράει τακτικά.

Σύμφωνα με το Refinery29, τα μεταβατικά πλαίσια προσαρμόζονται γρήγορα για να προστατεύουν τα μάτια σας τη στιγμή που βγαίνετε έξω. Ωστόσο, ο κριτικός επισημαίνει ότι δεν θα καλυφθεί η ανάγκη σας για κλασικά γυαλιά ηλίου. Οι μεταβατικοί φακοί δεν σκουραίνουν στο ίδιο επίπεδο. Επιπλέον, θα αυξήσουν την τιμή των φακών κατά περίπου 80 έως 130 ευρώ, ανάλογα με το αν πρόκειται για νεότερη ή παλαιότερη έκδοση τεχνολογίας.

Οι σκελετοί χελώνας είναι ταυτόχρονα κλασικοί και όμορφοι

Ο σκελετός χελώνας είναι ένα κλασικό στιλ, επειδή έχει ωραία εφαρμογή, χωρίς να είναι υπερβολικός. Επιπροσθέτως, συντονίζεται σχεδόν με οτιδήποτε φοράτε. Η Kim Nemser του Warby Parker συμφωνεί, λέγοντας στο The Zoe Report, [Το τύπωμα χελώνας] είναι ένα διαχρονικό μοτίβο με λεπτές αλλά τολμηρές λεπτομέρειες που συνδυάζονται απολύτως με τα πάντα.

Αυτό που είναι επίσης υπέροχο με τα γυαλιά με κέλυφος χελώνας είναι ότι το στιλ μπορεί να είναι τόσο βασικό όσο και τολμηρό. Επιλέξτε ένα πιο μίνιμαλ στιλ για μια συντηρητική εμφάνιση. Για μια περιστροφή στους βασικούς σκελετούς με κέλυφος χελώνας, όλο και περισσότεροι σχεδιαστές πειραματίζονται σήμερα. Από τους πιο χοντρούς, τετραγωνισμένους σκελετούς μέχρι αυτούς που αναμειγνύουν το χρώμα με το κέλυφος της χελώνας, σίγουρα θα βρείτε ένα στιλ που να σας ταιριάζει. Σε μια συνέντευξη στο StyleCaster, ο Nemser έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι κάνει το κέλυφος της χελώνας τόσο κλασικό. Είναι καθολικά κολακευτικό, ευέλικτο και δε φεύγει ποτέ από τη μόδα», είπε, προσθέτοντας ότι είναι επίσης μια τέλεια εμφάνιση για την άνοιξη. Είναι ουδέτερο και μπορεί να είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από τους απλούς μαύρους σκελετούς, εξήγησε.

Κάντε εντύπωση με μεγάλα και έντονα καρέ

Άλλο ένα hot look για το 2022 που βρίσκεται στο εντελώς αντίθετο του φάσματος από το minimal look: μεγάλα και τολμηρά καρέ. Γίνε μαξιμαλιστής με ένα ζευγάρι υπερμεγέθη γυαλιά οράσεως ή γυαλιά ηλίου που απαιτούν να σε προσέξουν. Για το 2022, αν είστε ο τύπος που του αρέσει να κάνει μια εντύπωση, επιλέξτε τα. Βλέπουμε μεγαλύτερα, πιο χοντρά και πιο τολμηρά σχήματα να έρχονται πραγματικά στο προσκήνιο των τάσεων στα γυαλιά αυτή την άνοιξη, είπε η Kim Nemser, επικεφαλής merchandising για την Warby Parker, σε συνέντευξή της στο StyleCaster.

Οι υπερμεγέθεις σκελετοί μπορούν να είναι ένας απλός τρόπος για να ζωντανέψετε κάθε ρούχο αστραπιαία — απλά αναδεικνύουν την εμφάνισή σας. Μερικά ζευγάρια που επισημαίνει ο StyleCaster είναι τα διακριτικά ελαφριά, ρετρό εμπνευσμένα τετράγωνα γυαλιά ηλίου 58 χιλιοστών της Chloé. Οι σκελετοί Alston Poblano της Warby Parker σε σκούρο πράσινο χρώμα με μια πινελιά χρυσής λεπτομέρειας στα πλαϊνά. Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πλεονέκτημα που λατρεύουμε είναι ότι, σύμφωνα με το Woman & Home, τα υπερμεγέθη γυαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η διευθύντρια του Cutler & Gross Style Marie Wilkinson έχει το εξής σκεπτικό: Τα υπερμεγέθη καρέ προσφέρουν μεγάλα αδιάκοπα οπτικά πεδία. Είναι πιο εύκολο να τυλιχτούν στην άκρη της μάσκας σας, έτσι ώστε οι φακοί να είναι λιγότερο πιθανό να ατμίσουν.

Από τους σκελετούς των ’70 μέχρι τα γυαλιά aviator

Ένας συγκεκριμένος τύπος σκελετών μεγάλου μεγέθους που θα δείτε παντού το 2022 είναι γυαλιά ρετρό από τη δεκαετία του 1970. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και στiλ, από ορθογώνια σκελετά έως γυαλιά τύπου αεροπόρου. Η Kim Nemser του Warby Parker στο The Zoe Report αναφέρει: Το μαξιμαλιστικό στiλ της δεκαετίας του ’70 περνάει μια τεράστια στιγμή αυτή τη στιγμή. Μας αρέσει το πώς αυτή η τάση έχει ζωντανέψει στα γυαλιά.

Όπως και πολλά από τα άλλα στιλ που αναφέραμε, τα aviators είναι διαθέσιμα και σε κανονικούς σκελετούς . Όχι μόνο γυαλιά ηλίου.

Από έντονα φωτεινά μέχρι παλ παστέλ και πολύχρωμα καρέ

Αν δεν το έχετε μαντέψει μέχρι στιγμής, το χρώμα είναι εντελώς τάση για τα γυαλιά το 2022. Ο Idris Nestor της OPR Eyewear πιστώνει την τολμηρή χρωματική τάση στην άνοδο του μαξιμαλισμού. Το 2022, τα «χρώματα» είναι το νέο μαύρο, είπε στο The Zoe Report.Μετά από δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι βλέπουν τα χρώματα ως τρόπο να προσελκύσουν και να εκπέμψουν θετική, ζωντανή ενέργεια. Με άλλα λόγια, όλοι θέλουν απλώς να βγουν έξω και να γίνουν τολμηροί, όπως αντικατοπτρίζεται στα γυαλιά της στιγμής.

Και αυτή είναι μια τάση που μπορείτε να επιλέξετε σε οποιαδήποτε ηλικία. Σύμφωνα με το Woman & Home, η Prue Leith, εστιάτορας και κριτής στο The Great British Bakeoff, θαυμάζει τα πολύχρωμα γυαλιά. Ο θαυμασμός ήταν τόσο μεγάλος που λάνσαρε τη δική της συλλογή με τη βοήθεια της Ronit Furst. Η δημοσίευση σημείωσε ότι άλλες διασημότητες που φόρεσαν πολύχρωμα καρέ περιλαμβάνουν τη Gigi Hadid και η Celeste.

Τα ημιδιαφανή κουφώματα είναι ξεκάθαρη επιλογή

Άλλο ένα στιλ που θα δείτε παντού φέτος: ημιδιαφανείς σκελετοί σε διάφανο acetate και έντονα χρώματα. Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της OPR Eyewear, Idriss Nestor, δήλωσε στο The Zoe Report, Τα ημιδιαφανή κρυστάλλινα χρώματα αναμένεται να είναι πολύ δημοφιλή [το 2022], ακόμη περισσότερο από τα συμπαγή αδιαφανή αντίστοιχά τους. Αυτό που είναι επίσης υπέροχο με την εμφάνιση, πρόσθεσε ο Nestor, είναι ότι λειτουργεί με οποιοδήποτε σχήμα προσώπου.

Επιπλέον, τα ημιδιαφανή πλαίσια είναι τέλεια για την άνοιξη, όπως εξήγησε στο StyleCaster η Kim Nemser του Warby Parker. Η άνοιξη έχει να κάνει με την ανανεωμένη ενέργεια και αυτές οι ζωντανές αποχρώσεις θα φέρουν ακριβώς αυτό, είπε. Τα ζωηρά χρώματα συμπληρώνουν επίσης τη ζεστασιά που είδαμε στους διαδρόμους SS22, καθιστώντας τους μια εύκολη (και διασκεδαστική!) επιλογή.

Λοιπόν, ποια είναι τα βασικά χρώματα για αυτά τα μοντέρνα και διασκεδαστικά γυαλιά; Ο δημιουργικός διευθυντής της Linda Farrow, Simon Jablon, είπε στο Woman & Home ότι οι απαλοί, ανοιχτοί τόνοι θα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς φέτος. Εξήγησε ότι επικεντρώθηκαν σε χρώματα όπως η λεβάντα, το μπλε του ουρανού και το ροδακινί. Η Marie Wilkinson της Cutler & Gross ενημέρωσε τη δημοσίευση ότι το μπλε του πάγου, το ροζ και το Granny chic είναι trend για το 2022. Τα βαθύτερα χρώματα καθώς και αυτά που ξεθωριάζουν σταδιακά αποτελούν επίσης σημαντική τάση στα γυαλιά.

Οι Funky αλυσίδες είναι λειτουργικές και μοντέρνα

Τώρα, αυτή η επόμενη τάση στα γυαλιά είναι ταυτόχρονα funky και λειτουργική: γυαλιά με συνδεδεμένες αλυσίδες. Αν η σκέψη να φοράτε γυαλιά με αλυσίδα σας δίνει δονήσεις γιαγιάς, αφήστε μας να σας εξηγήσουμε. Αυτά δεν είναι τα παλιομοδίτικα γυαλιά ανάγνωσης που πρέπει να φοράτε ενώ διαβάζετε την εφημερίδα σε μια κουνιστή καρέκλα. Όπως εξήγησε η Marie Claire, η αλυσίδα γυαλιών έχει τελικά εξελιχθεί από ένα απλό λειτουργικό αξεσουάρ σε ένα μοντέρνο.

Το περιοδικό σημείωσε ότι οι σχεδιαστές γυαλιών προσθέτουν αλυσίδες σε διάφορα υλικά. Αναλυτικά, μέταλλο, μαργαριτάρια και χάντρες, καθώς και σε διάφορα χρώματα. Επιπλέον, σχέδια από χρυσό και ασήμι μέχρι κέλυφος χελώνας και πολύχρωμα. Για πρόσθετη απόδειξη, σκεφτείτε το εξής: Η Gigi Hadid εθεάθη να φορά ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου αεροπόρου με χρυσό πλαίσιο και αξεσουάρ με χρυσή αλυσίδα.

Όσο για το πώς να φορέσετε την εμφάνιση με αλυσίδα, η Bustle εξήγησε δύο απλούς τρόπους. Είτε πίσω από το λαιμό είτε κάτω από το πηγούνι σας.

Πηγή:
thelist.com