Βρες τα καλύτερα γυαλιά με βάση το σχήμα του προσώπου σου

το σχήμα του προσώπου

Γιατί ορισμένα γυαλιά φαίνονται ελκυστικά στο μοντέλο που τα διαφημίζει, αλλά όχι τόσο υπέροχα όταν τα δοκιμάζετε εσείς; Είναι πολύ πιθανό ο σκελετός που δοκιμάζετε να μην είναι ο κατάλληλος για εσάς. Αυτό συμβαίνει γιατί το σχήμα του προσώπου παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο εάν ένα συγκεκριμένο στυλ γυαλιού θα φαίνεται καλό επάνω σας.

Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου μου;

Για να προσδιορίσετε το σχήμα του προσώπου και ποια στυλ γυαλιών θα εφαρμόζουν σ’ εσάς καλύτερα, σας δείχνουμε τα επτά κύρια σχήματα προσώπου και τους τύπος γυαλιών που εναρμονίζονται καλύτερα με βάση το σχήμα:

Οβάλ σχήμα προσώπου

Ένα οβάλ σχήμα προσώπου θεωρείται ιδανικό λόγω των ισορροπημένων αναλογιών του.

Για να διατηρήσετε τη φυσική ισορροπία, αναζητήστε σκελετούς γυαλιών που έχουν πλάτος ίσο (ή μεγαλύτερο) από το ευρύτερο πλάτος του προσώπου.

Οι πιο στρογγυλεμένοι σκελετοί, που μοιάζουν με σχήμα καρυδιού, είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι στρογγυλεμένο στις κορυφές του μετώπου, πλαταίνει στα ζυγωματικά και καταλήγει σε ένα τριγωνικό πηγούνι.

Για να μειώσετε το πλάτος από την κορυφή του προσώπου, επιλέξτε σχήματα σκελετών που είναι πιο ανοιχτά στο κάτω μέρος. Λεπτοί και ανοιχτόχρωμοι σκελετοί που έχουν φωτεινή απόχρωση είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Ανοιχτό σχήμα προσώπου

Το πρόσωπο σε σχήμα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο είναι μακρόστενο και το μήκος του προσώπου είναι μεγαλύτερο απ’ το πλάτος του.

Για να κάνετε ένα τέτοιο πρόσωπο να φαίνεται μικρότερο και πιο ισορροπημένο, δοκιμάστε σκελετούς που έχουν μεγαλύτερο βάθος από ό,τι πλάτος.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Σ’ ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου το πλάτος είναι ίδιο σ’ όλα τα σημεία, μέτωπο, ζυγωματικά και γνάθο.

Για να κάνετε ένα τετράγωνο πρόσωπο να φαίνεται μακρύτερο και να μαλακώσετε τις γωνίες του, δοκιμάστε στενά στυλ σκελετών, που έχουν μεγαλύτερο πλάτος από ό,τι βάθος. Ακριβώς αντίθετα, δηλαδή, από το παραλληλόγραμμο σχήμα προσώπου.

Σχήμα διαμαντιού

Τα πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού είναι στενά στο μέτωπο και στη γραμμή της γνάθου και έχουν φαρδιά ζυγωματικά. Αυτό είναι το πιο σπάνιο σχήμα προσώπου.

Για να αναδείξετε τα μάτια και να μετριάσετε τα ζυγωματικά, δοκιμάστε σκελετούς με λεπτομέρειες ή με διακριτικές γραμμές στο ύψος των φρυδιών. Τα γυαλιά σε σχήμα cat-eye μπορούν φανούν επίσης εξαιρετική επιλογή.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου έχει καμπύλες γραμμές με πλάτος και μήκος στις ίδιες αναλογίες, χωρίς γωνίες.

Για να κάνετε ένα στρογγυλό πρόσωπο να φαίνεται πιο λεπτό και μεγαλύτερο, δοκιμάστε γωνιακούς, στενούς σκελετούς γυαλιών για να επιμηκύνετε το πρόσωπο.

Ορθογώνιοι σκελετοί που είναι πλατύτεροι από ό,τι είναι βαθύτεροι μπορούν επίσης να είναι μια θεμιτή επιλογή.

Τρίγωνο σχήμα προσώπου

Σ’ ένα τριγωνικό σχήμα προσώπου η κορυφή του μετώπου είναι στενή και έχει έντονες γωνίες στα οστά της γνάθου. Για να προσθέσετε πλάτος και να δώσετε έμφαση στο άνω μέρος του προσώπου που είναι στενό, δοκιμάστε σκελετούς με έντονα χρώματα και λεπτομέρειες στο πάνω μισό του σκελετού.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση, οι σκελετοί σε σχήμα cat-eye αποδεικνύονται ταιριαστά.

Για να μπορέσετε να βρείτε τα καλύτερα γυαλιά που εφαρμόζουν στο σχήμα του προσώπου σας, επισκεφθείτε έναν έμπειρο οπτικό ο οποίος θα αντιληφθεί τις επιθυμίες σας και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

ΠΗΓΗ:
allaboutvision.com