Γυαλιά ηλίου Ray-Ban: πώς να καταλάβετε ότι είναι αυθεντικά

Η κομψότητα, η υψηλή ποιότητα και η δημοτικότητά τους είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των πιο καλτ γυαλιών· φυσικά και μιλάμε για τα γυαλιά της Ray-Ban.

Η δημοφιλής εταιρεία βρίσκεται για χρόνια στο χώρο της μόδας των γυαλιών ηλίου και οράσεως. Διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από πολλά και διαφορετικά είδη γυαλιών και σκελετών με τα πιο ενημερωμένα trends της εποχής. Για αυτό και μεγάλη μερίδα ανθρώπων, όταν σκέφτονται να αγοράσουν καινούργια γυαλιά, τα Ray-Ban αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές. Αρκεί, ωστόσο, να είναι γνήσια.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι κυκλοφορούν πολλά γυαλιά της εν λόγω εταιρείας, τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας, πολλοί ενδιαφέρονται να μάθουν πώς μπορούν να ξεχωρίσω τα γνήσια από τα ψεύτικα γυαλιά της Ray-Ban, όταν πηγαίνουν προς αγορά;

Σας προσφέρουμε έναν πλήρες οδηγό για το πώς είναι είστε βέβαιοι πριν την αγορά ότι τα γυαλιά πρόκειται να είανι γνήσια.

1. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία των γυαλιών είναι πλήρης

Κουτί, θήκη, ύφασμα από μικροΐνες και φυλλάδιο, όλα αυτά αποτελούν μέρος μιάς ολοκληρωμένης αγοράς γυαλιών ηλίου ή οράσεως της Ray-Ban. Εάν λείπει έστω και ένα από αυτά από το πακέτο της αγοράς, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το γυαλί να μην είναι γνήσιο.  Ωστόσο, ακόμα κι αν όλα είναι αυτά υπάρχουν και διατίθενται, θα πρέπει να είστε και πάλι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Δεν θα είναι δύσκολο να εντοπίσετε ένα ψεύτικο ζευγάρι γυαλιών της Ray-Ban, όμως θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικές πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

Ray-Ban

Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να είναι η αρχική συσκευασία. Μπορείτε να καταλάβετε εάν τα γυαλιά της Ray-Ban είναι ψεύτικα από τις ακόλουθες λεπτομέρειες:

  • Το λογότυπο στο μπροστινό μέρος του κουτιού είναι τυπωμένο σε κακή ποιότητα ή μπορεί να σβηστεί εάν το τρίψετε.
  • Από το πλάι του κουτιού λείπει ένα αυτοκόλλητο με πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο.
  • Δεν υπάρχει λογότυπο στη θήκη. Το λογότυπο θα πρέπει να γράφει: 100% UV προστασία – Ray Ban – Sunglasses By Luxottica (ή κάτι παρόμοια).
  • Δεν υπάρχει λογότυπο στο πανί από μικροΐνες. Όλα τα γνήσια γυαλιά ηλίου της Ray-Ban έχουν ένα κόκκινο λογότυπο.

2. Ελέγξτε το πλαίσιο

Κοιτάξτε προσεκτικά και τους δύο κροτάφους των γυαλιών. Στην εσωτερική αριστερή πλευρά θα πρέπει να υπάρχει ένας κωδικός που να δείχνει τον αριθμό και το χρώμα του μοντέλου. Ο κωδικός ξεκινά πάντα με τα γράμματα RB και τέσσερα ψηφία, ακολουθούμενο από περισσότερους αριθμούς και γράμματα.

Ray-Ban

Αναζητήστε τις λέξεις «Made in Italy» ή «Made in China» ή τα γράμματα CE (αν και δεν υπάρχουν σε όλα τα μοντέλα) στον δεξιό εσωτερικό κρόταφο. Εάν πρόκειται για γνήσια γυαλιά Ray-Ban, το λογότυπο θα βρίσκεται στον εσωτερικό, δεξιό κρόταφο.

Ray-Ban

Τα πρωτότυπα μοντέλα της Ray-Ban χαρακτηρίζονται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Ο αριθμός του μοντέλου (δηλαδή RB 4246 στο εσωτερικό του αριστερού κροτάφου)
  • Περιγραφή μοντέλου (π.χ. RB 4246 990 51)
  • Το πλάτος του φακού και το μήκος της γέφυρας (πρέπει να ταιριάζουν με τη χάραξη της γέφυρας (π.χ. 51 □ 19))
  • Ένας κωδικός για τον τύπο του φακού (π.χ. 3N)

Το παρακάτω παράδειγμα είναι το μοντέλο Ray-Ban Clubround RB 4246 990 51

3. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τους φακούς και τα επιθέματα μύτης

Τα γνήσια γυαλιά ηλίου της Ray-Ban έχουν ανάγλυφο λογότυπο στους φακούς και τα μαξιλαράκια της μύτης.

Ray-Ban

Οι φακοί φέρουν το λογότυπό τους στη δεξιά πλευρά, όταν πρόκειται για γυαλιά ηλίου, και στην αριστερή πλευρά, εάν πρόκειται για συνταγογραφούμενα γυαλιά.

Ray-Ban

4. Θυμηθείτε να προστατεύετε τα μάτια σας

Να είστε προσεκτικοί και να αγοράζετε γυαλιά ηλίου μόνο από πιστοποιημένους λιανοπωλητές οπτικούς. Τα ψεύτικα γυαλιά μπορεί να προσφέρουν κακή προστασία απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Χωρίς τα κατάλληλα φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας, οι σκούροι φακοί διαστέλλουν τις κόρες των ματιών, επιτρέποντας στις επιβλαβείς ακτίνες UV να εισέλθουν στο μάτι. Μάλιστα η ζημιά που προκαλείται από ψεύτικους γυαλιά μπορεί να είναι μεγαλύτερη από όταν δεν έχετε καθόλου προστασία. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς ειδική προστασία μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνη φλεγμονή του επιπεφυκότα και του κερατοειδούς. Αυτού του είδους οι φλεγμονές χαρακτηρίζονται από κοκκινισμένα και υγρά μάτια καθώς και από πόνο και έντονη ευαισθησία στη λάμψη. Τα συμπτώματα εμφανίζονται έξι έως οκτώ ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο.

Ray-Ban

Όλα τα γνήσια γυαλιά της Ray-Ban διαθέτουν τις κατάλληες επιστρώσεις και τις πιστοποιήσεις που χρειάζοντα ώστε να προστατεύσουν την υγεία των ματιών σας.

5. Αναζητήστε τη σήμανση CE

Με τα χρόνια, η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να βλάψει τον φακό του ματιού, προκαλώντας την εμφάνιση του καταρράκτη. Η ασθένεια είναι σταδιακή και οδηγεί σε θόλωση της όρασης.

Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν τα γυαλιά φέρουν σήμανση CE, η οποία είναι υποχρεωτική στην Ευρώπη. Με αυτή τη σήμανση, ο κατασκευαστής διαβεβαιώνει ότι τα γυαλιά διαθέτουν προστασία UV έναντι του φωτός με μήκος κύματος έως και 380 νανόμετρα. Το επιβλαβές φως, ωστόσο, μπορεί να φτάσει έως και 400 νανόμετρα. Μια επιπλέον σήμανση UV400 υποδεικνύει ότι όλες οι ακτίνες μέχρι αυτό το μήκος κύματος μπορούν να ανασταλούν.

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν δύο πολύ παρόμοια λογότυπα που αντιπροσωπεύουν δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το ευρωπαϊκό σήμα CE (που υποδηλώνει συμμόρφωση με τα πρότυπα υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος για προϊόντα που πωλούνται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) και το κινεζικό σήμα CE (που σημαίνει «China Export», δηλαδή χωρίς πρότυπα ασφαλείας) φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα. Τα λίγα μοντέλα της Ray-Ban που κατασκευάζονται στην Κίνα φέρουν το ευρωπαϊκό σήμα CE και επομένως συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφάλειας και περιβάλλοντος.

Ray-Ban

Πηγή:
lentiamo.co.uk