Ανακαλύψτε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου για οβάλ πρόσωπα

οβάλ πρόσωπα

Τα άτομα με οβάλ πρόσωπα είναι ιδιαίτερα τυχερά, καθώς διαθέτουν χαρακτηριστικά που προσαρμόζονται εύκολα σε ποίκιλες επιλογές. Λόγο αυτού, μπορούν να είναι πιο τολμηρά τόσο στον τύπο του σκελετού που θα επιλέξουν όσο και στο χρώμα. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε γυαλιά με vintage αισθητική σε ζωηρό χρώμα ή ένα ζευγάρι τετράγωνου ή ορθογώνιου σχήματος. Εναλλακτικά, ένα κλασικό ζευγάρι wayfarer παραμένει, πάντα, μια κλασική επιλογή. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για οβάλ σχήματα προσώπου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός οβάλ προσώπου;

Στα οβάλ σχήματα συνήθως το μήκος του προσώπου είναι μεγαλύτερο από τα ζυγωματικά. Διαθέτει απαλές γραμμές και το πηγούνι είναι στρογγυλεμένο. Λόγω των ομοιόμορφων χαρακτηριστικών του θεωρείται ένα ιδανικό σχήμα προσώπου.

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου εάν διαθέτετε οβάλ πρόσωπο

Ορθογώνια γυαλιά

Τα ορθογώνια σχέδια εφαρμόζουν εξαιρετικά σε οβάλ πρόσωπα, επειδή ο συμμετρικός σχεδιασμός τους αναδεικνύει τα ήδη καλά αναλογικά χαρακτηριστικά του προσώπου. Από άποψη χρώματος, τα ολόμαυρα γυαλιά αποτελούν μια all time ασφαλή επιλογή. Παρόλα αυτά, και διάφορα άλλα ποπ  χρώματα μπορούν, επίσης, να δείχνουν εντυπωσιακά επάνω σας.

Aviators

Αυτό το iconic στιλ διαδόθηκε από τους πιλότους τη δεκαετία του 1930 και έκτοτε έχουν γίνει διαχρονική επιλογή λόγω του κολακευτικού τους σχήματος. Είναι ιδανικά για κάθε σχήμα προσώπου και φυσικά για άτομα με οβάλ πρόσωπο.

Γυαλιά Cat-eye

Δεν ενδείκνυνται για κάθε σχήμα προσώπου, αλλά για όσους έχουν οβάλ χαρακτηριστικά εφαρμόζουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Δοκιμάστε τα σε εντυπωσιακά χρώματα, όπως κόκκινο, μοβ ή πράσινο.

Γυαλιά Wayfarer

Τα Wayfarers είναι απ’ τα πιο δημοφιλή σχέδια, διότι αποδεικνύονται κατάλληλα για όλες τις περιπτώσεις. Φορέστε τα στα επαγγελματικά ραντεβού, τις κυριακάτικες αποδράσεις, στην καθημερινή σας ζωή. Ο σκελετός είναι πλατύς γύρω απ’ τα μάτια. Εφαρμόζει κατάλληλα στην περιοχή, χωρίς να τονίζει υπερβολικά το μέτωπο και το πηγούνι.

Διατίθενται σε μια μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων, οπότε μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με διάφορα και τολμηρά στιλ. Έαν διαθέτε οβάλ πρόσωπο, κάθε επιλογή είναι ιδανική για εσάς.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι το μέγεθος των σκελετών δε θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, διότι μπορεί να αλλοιώσει την ισορροπία των συμμετρικών χαρακτηριστικών σας.

Σε κάθε περίπτωση, επισκεφθείτε έναν επαγγελματία οπτικό που γνωρίζει πως να σας κατευθύνει, ώστε να επιλέξετε τα γυαλιά που ανταποκρίνονται καλύτερα και αποκλειστικά σε εσάς.

ΠΗΓΗ:
allaboutvision.com