Επιλέξτε τα γυαλιά που φοράτε βάσει της προσωπικότητας και τον τρόπο ζωής σας.

γυαλιά

Επειδή οι άνθρωποι, σε γενικές γραμμές, σας αναγνωρίζουν από το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του πρόσωπό σας, είναι αυτονόητο ότι τα γυαλιά που φοράτε είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς σας.

Είτε θέλετε να έχετε ένα στιλ πιο σοφιστικέ, νεανικό ή συντηρητικό, τα σωστά γυαλιά που θα επιλέξετε μπορούν να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε την εικόνα σας ανάλογα με το αισθητικό αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύετε.

Τι λένε τα γυαλιά σας για εσάς;

Τα γυαλιά που φοράτε μπορούν να βοηθήσουν είτε να αντιληφθείτε την αισθητική σας είτε μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη δημιουργία της εξωτερικής εικόνας που θέλετε να έχετε. Το κλειδί για να το επιτύχετε αυτό είναι να βρείτε τα σωστά σχέδια γυαλιών που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής σας.

Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με τους ειδικούς στο στυλ των γυαλιών, είναι να λάβετε υπόψη τις διαφορετικές πτυχές της ζωής σας. Για παράδειγμα, τί είδους δουλειά κάνετε; Και όταν δεν είστε στη δουλειά, τί είδους χόμπι ή άλλες δραστηριότητες απολαμβάνετε;

Μήπως είσαι στέλεχος, ιδιοκτήτης επιχείρησης ή επαγγελματίας δημοσίων σχέσεων; Ίσως είσαι υπαίθριος τύπος, πολυάσχολη μητέρα, συνταξιούχος ή φοιτητής; Ίσως ακόμη να είσαι ένας καλλιτεχνικός τύπος, συγγραφέας ή φωτογράφος.

Ή απλά, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι, έχεις έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικές ασχολίες κι ενδιαφέροντα;

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν με περισσότερα από ένα ζευγάρι γυαλιά. Με τον ίδιο τρόπο που όλοι χρειαζόμαστε περισσότερα από ένα ζευγάρι παπούτσια. Γενικά, το να φοράς παπούτσια τένις με μια πιο επίσημη ένδυση είναι μια κακή επιλογή. Το να φοράς λάθος τύπο γυαλιού μπορεί να είναι παρόμοιο λάθος.

Γυαλιά για σοβαρές επαγγελματίες

Για να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη μεταξύ των πελατών και συναδέλφων της επιχείρησής σας είναι συνήθως καλύτερο να μείνετε με συντηρητικά σχήματα και χρώματα σκελετών. Ακολουθήστε αυτές τις επιλογές για να βελτιώσετε την επαγγελματική σας εικόνα:

  • Κλασικά σχήματα, όπως ωοειδή και ορθογώνια.
  • Παραδοσιακά χρώματα,όπως καφέ, γκρι και μαύρο.
  • Πλαστικός σκελετός, χωρίς έντονα χρώματα ή ασυνήθιστα σχήματα.

Τα υλικά του σκελετού από τιτάνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια καλή επιλογή.

Για τα χρώματα, το καφέ και το μαύρο είναι γενικά καλές επιλογές, επειδή ταιριάζουν καλά με πιο επίσημη ένδυση, όπως το κουστούμι.

Γυαλιά για καλλιτεχνικούς τύπους που ακολουθούν τη μόδα

Ένας τρόπος για να δείξετε τη δημιουργική σας πλευρά είναι να επιλέξετε μοντέρνα και κλασικά σχήματα σε παχύτερους και μεγαλύτερους πλαστικούς σκελετούς.

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι το ρετρό ή vintage στιλ. Οι συγκεκριμένοι σκελετοί με κλασικά σχήματα και ιδιαίτερα χρώματα αποτελούν πάντα μια καλή επιλογή.

Γυαλιά για μεγαλύτερες ηλικίες

Αν είστε άνω των 50 ετών ή πλησιάζετε στην ηλικία συνταξιοδότησης, δε σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε ανθεκτικά, ντεμοντέ γυαλιά. Είναι καιρός να ξεφορτωθείτε εκείνα τα γιγαντιαία μεταλλικά γυαλιά που καλύπτουν το πρόσωπό σας και φανερώνουν την ηλικία σας!

Ένα φρέσκο ​​στυλ μπορεί να προσφέρει μια πιο νεανική εμφάνιση τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Σχήματα όπως μαλακά ορθογώνια για άνδρες και cat-eye σχέδια για γυναίκες αποτελούν ιδανικές λύσεις.

Επίσης, οι σκελετοί με γυαλιστερό φινίρισμα δίνουν ζωντάνια στο πρόσωπο. Γενικά, αποφύγετε τους σκελετούς με ματ φινίρισμα σε γκρι, μαύρο ή άλλα σκούρα χρώματα.

Γυαλιά για μαθητές

Είτε σπουδάζετε οικονομικά, μηχανική, τέχνες ή γαλλική λογοτεχνία, η φοιτητική ζωή είναι μια περίοδος που αναπτύσσετε τη δική σας ταυτότητα και το προσωπικό σας στυλ.

Ίσως σας ενδιαφέρει μια geek, ρετρό εμφάνιση. Ίσως μοντέρνα σχέδια με έντονα χρώματα. Ή, απλά, ένα ήσυχο, κλασικό στιλ.

Ασυνήθιστα σχήματα, φωτεινά χρώματα, μεγάλα πλαίσια, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Μη φοβάστε να εκφραστείτε και να αναδείξετε το προσωπικό σας γούστο.

Γυαλιά για πολυάσχολους γονείς

Για απασχολημένες μητέρες και μπαμπάδες, που δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να ακολουθήσουν τις τελευταίες τάσεις της μόδας, ένα βασικό, αλλά κομψό ζευγάρι γυαλιών είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Οι σκελετοί με οβάλ και μαλακά ορθογώνια σχήματα είναι πολύ λειτουργικά και εξακολουθούν να φαίνονται υπέροχα.

Ανάλογα με το προσωπικό σας στιλ, μπορείτε να επιλέξετε να ενισχύσετε το εφέ ενός βασικού σκελετού με λεπτομέρειες, όπως μεταλλικές πινελιές που μοιάζουν με κοσμήματα ή αναγνωρίσιμα λογότυπα σχεδιαστών. Τα ενδιαφέροντα χρώματα προσθέτουν επίσης μια ιδιαίτερη πινελιά σε έναν κλασικό σκελετό.

Γυαλιά για αθλητές

Οι περισσότεροι ενήλικες ζουν διπλή ζωή – την κανονική, καθημερινή που περιλαμβάνει εργασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μια πιο ενεργή, συνήθως τα σαββατοκύριακα.

Ακριβώς όπως ένα ζευγάρι μοκασίνια είναι μια λανθασμένη επιλογή για το γυμναστήριο, έτσι και τα γυαλιά που φοράτε στη δουλειά μπορεί να είναι μια λανθασμένη επιλογή για το αθλητικό σαββατοκύριακο.

Για καλύτερη άνεση, απόδοση και ασφάλεια κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, επιλέξτε τουλάχιστον ένα ζευγάρι αθλητικά γυαλιά ηλίου.

Η σπορ εμφάνιση μπορεί να περιλαμβάνει φωτεινά χρώματα, μοτίβα και μοντέρνους συνδυασμούς μεταλλικών και πλαστικών υλικών.

Ένας έμπειρος οπτικός μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τους καλύτερους σκελετούς γυαλιών για το αθλητικό σας στιλ.

Μερικές σημειώσεις σχετικά με το είδος των φακών

Αν και το άρθρο αυτό αφορούσε τους σκελετούς, εντούτοις ακολουθούν μερικές σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με τους φακούς.

Να επιλέγετε πάντα να έχουν τα γυαλιά σας αντιανακλαστική επίστρωση. Η επίστρωση «AR» εξαλείφει τις ενοχλητικές αντανακλάσεις, βελτιώνει τη νυχτερινή όραση και επιτρέπει στους ανθρώπους να βλέπουν πιο καθαρά.

Για λεπτότερους, ελαφρύτερους, πιο ελκυστικούς φακούς, επιλέξτε πλαστικούς φακούς πολυανθρακικού. Οι πολυανθρακικοί φακοί είναι η καλύτερη επιλογή για αθλητικά γυαλιά, διότι είναι πολύ ελαφρύτεροι και πιο ανθεκτικοί σε κρούσεις συγκριτικά με φακούς κατασκευασμένους από άλλα υλικά.

Οι φωτοχρωμικοί φακοί που σκουραίνουν αυτόματα στο φως του ήλιου είναι μια εξαιρετική επιλογή, εάν περνάτε αρκετά χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια τεράστια ποικιλία γυαλιών και αυτό μπορεί να σας μπερδέψει. Μη φοβηθείτε να ζητήσετε τη γνώμη ενός επαγγελματία οπτικού. Εκείνος μπορεί να σας κατευθύνει με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

ΠΗΓΗ:
allaboutvision.com