Η τακτική αερόβια γυμναστική μπορεί να δυναμώσει τα μάτια και την όραση

αερόβια

Όταν μερικοί άνθρωποι ακούν τη λέξη «άσκηση», ανατριχιάζουν, πιθανώς επειδή κάποιοι τη βλέπουν ως μια αγγαρεία αρκετά κουραστικοί. Άλλοι έχουν αυτή την αντίδραση επειδή ξέρουν ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνουν, αλλά δεν το κάνουν. Γι’ αυτό κι νιώθουν ένοχοι. Το γεγονός, βέβαια, είναι ότι η άσκηση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός δυνατού σώματος και μιας υγιούς καρδιάς. Ωστόσο αυτό είναι ευρέως γνωστό. Αυτό που πιθανότατα δε γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι η άθληση είναι σημαντική και για την υγεία των οφθαλμών. Με την αερόβια γυμναστική μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης οφθαλμικών ασθενειών. Επιπλέον, μπορείτε να υποστηρίξετε την υγεία των ματιών σας και να ενισχύσετε την όρασή σας. Κάνοντας λίγη καρδιαγγειακή άσκηση, μερικές φορές την εβδομάδα, θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πώς η αερόβια γυμναστική μπορεί να ενισχύσει την όραση;

Οι καρδιοαγγειακές ασκήσεις, όπως η αερόβια, έχουν την ικανότητα να μειώνουν την ενδοφθάλμια πίεση, δηλαδή την πίεση των ματιών. Αυτό βοηθά στη διατήρηση των γαγγλιακών κυττάρων του αμφιβληστροειδούς, τα οποία είναι προστατευμένα. Αυτά τα κύτταρα είναι υπεύθυνα για τη συλλογή οπτικών πληροφοριών και τη δημιουργία των εικόνων που βλέπετε καθημερινά.

Η καρδιοαγγειακές ασκήσεις μπορούν να ενισχύσουν τα μάτια και την οπτική οξύτητα

Η αερόβια άσκηση αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος στο οπτικό νεύρο και στον αμφιβληστροειδή. Εξαιτίας αυτών των επιπτώσεων, δραστηριότητες όπως το τρέξιμο μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική υγεία των ματιών και την όρασή σας. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η αερόβια άσκηση είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα με γλαύκωμα.

Το γλαύκωμα επηρεάζει τα οπτικά νεύρα στα μάτια και τα κάνει να μην λειτουργούν σωστά. Το οπτικό νεύρο είναι αυτό που μεταδίδει οπτικές εικόνες στον εγκέφαλο. Όταν το νεύρο καταστραφεί, μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία προβλημάτων όρασης, όπως απώλεια περιφερικής όρασης, στο ηπιότερο άκρο του φάσματος, μέχρι τύφλωση. Το οπτικό νεύρο μπορεί να υποστεί βλάβη με διάφορους τρόπους, όπως από την έλλειψη ροής αίματος, τις επιδεινούμενες επιπτώσεις του διαβήτη, της αρτηριοσκλήρωσης ή πολλών άλλων.

Πόση αεροβική γυμναστική πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα σας;

Για να επωφεληθείτε από τα οφέλη που έχουν οι προπονήσεις της αερόβιας γυμναστικής στην όραση και τα μάτια σας, δε χρειάζεται καν να αφιερώσετε μεγάλα κομμάτια χρόνου στην άσκηση. Κάνοντας έναν απλό γρήγορο περίπατο των 20 λεπτών στη γειτονιά σας 4 φορές την εβδομάδα θα αυξήσει τον σφυγμό σας έως και 25%. Αυτό δεν είναι καθόλου, εάν το σκεφτείτε. 20 λεπτά δεν είναι και πολλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, αξίζει αφού σημαίνει ότι θα έχετε ισχυρότερη και υγιέστερη όραση για τα επόμενα χρόνια.

Εάν το περπάτημα δεν είναι το καλύτερό σας, θα μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο που θα αυξάνει τους παλμούς σας, όπως ποδηλασία, τρέξιμο, χορό, κ.α. Επιπλέον, δε χρειάζεται να αφήσετε την άνεση του σπιτιού σας. Παρακολουθήστε ένα βίντεο στο YouTube με αεροβική προπόνηση που σας αρέσει να κάνετε. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η αεροβική δραστηριότητα που επιλέγετε να κάνετε, όχι μόνο θα ωφελήσετε τα μάτια και την όρασή σας, αλλά θα ενισχύσετε και την υγεία της καρδιάς σας.

Άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή

Δεν είναι μυστικό ότι η σωστή διατροφή είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσετε καλή την υγεία του σώματός σας. Ωστόσο, ένα λιγότερο γνωστό το γεγονός  ότι η υγιεινή διατροφή είναι επίσης ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία των ματιών σας.

Αν και είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει ότι ορισμένες βιταμίνες ή τροφές είναι ευεργετικές για τα μάτια και την όρασή σας, αυτό που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες σε ορισμένα είδη τροφίμων μπορεί πραγματικά να είναι κάνουν τη διαφορά σε προβλήματα που σχετίζονται με την απώλεια της όρασης.

Εάν φροντίζετε να τρώτε μια καλή ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και ψάρια, θα είστε σε καλό δρόμο. Ωστόσο, θα μπορούσατε επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα για να καλύψετε τα κενά θρεπτικών συστατικών. Ακόμα κι αν τρώτε πιο υγιεινά, το πιθανότερο είναι ότι δεν λαμβάνετε τη συνιστώμενη ποσότητα θρεπτικών συστατικών ημερησίως.

Τα οφέλη των συμπληρωμάτων

Υπάρχουν 17 βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και βότανα που είναι πιο ωφέλιμα για τα μάτια και την όρασή σας. Ωστόσο, είναι επίσης ευεργετικά για την καρδιά, τα οστά σας και τη γενικότερη υγεία σας. Η λήψη ενός καθημερινού συμπληρώματος που περιέχει και τα 17 θρεπτικά συστατικά θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Θα σας γλιτώσει επίσης από την προσπάθεια να χορτάσετε τον εαυτό σας με τις μεγάλες μερίδες φαγητού που απαιτούνται για να τηρήσετε τις συνιστώμενες ημερήσιες οδηγίες. Επιπλέον, θα σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερες ενοχές, όταν υπάρξει μια μέρα που θα χάσετε ένα γεύμα ή δε φάτε τόσο υγιεινά όσο εσείς πρέπει.

Επιπλέον, το να βγάλετε τα κορεσμένα λιπαρά και τα σάκχαρα από τη διατροφή σας, καθώς και η διακοπή του καπνίσματος, θα συμβάλει στη βελτίωση της υγείας των ματιών και της όρασής σας. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε πάντα να προστατεύετε τα μάτια σας από τον ήλιο όταν βρίσκεστε έξω, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες.

Πηγή:
rebuildyourvision.com