Οδηγός για συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου

συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά οράσεως μπορούν να σας προσφέρουν εξαιρετική όραση σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αλλά δεν μπορούν να σας παρέχουν τη βέλτιστη όραση σε εξωτερικούς χώρους μια ηλιόλουστη μέρα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζεστε συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου.

Πλεονεκτήματα των συνταγογραφούμενων γυαλιών ηλίου

Εάν εμφανίζετε κάποιο διαθλαστικό πρόβλημα και χρειάζεστε γυαλιά για τη διόρθωση της όρασης, συνήθως ο οφθαλμίατρος θα σας δώσει μία συνταγή, ώστε να προμηθευτείτε γυαλιά οράσεως. Όμως, όταν είστε έξω κι οι ακτίνες του ήλιου είναι δυνατές, χρειάζεστε γυαλιά ηλίου. Πλέον, είναι δυνατό να αποκτήσετε γυαλιά ηλίου που θα διαθέτουν επάνω τη συνταγή του γιατρού σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιτύχετε και διορθωμένη όραση και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου είναι μια ιδανική επιλογή από πολλές απόψεις. Προσφέρουν την καλύτερη δυνατή διόρθωση της όρασης σε συνδυασμό με την προστασία από την υπεριώδη UV ακτινοβολία. Παράλληλα, διατίθενται σε μια μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων, ώστε να τα επιλέξετε με βάση το στιλ και το αγαπημένο σας χρώμα. Θα πρέπει να γνωρίζατε, μάλιστα, ότι στις μέρες μας πολλά γυαλιά ηλίου σχεδιασμένα από υψηλούς οίκους μόδας μπορούν να φέρουν επάνω τους τη συνταγή του οφθαλμιάτρου σας, ώστε να σας παρέχουν καθαρή όραση, διορθώνοντας τα προβλήματά σας.

Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά μπορούν να συνοδεύονται από όλες τις ειδικές επιστρώσεις των κλασικών γυαλιών ηλίου

Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου, έχουν την ιδιότητα να διορθώνουν τη μυωπία σας, π.χ. Έχουν, όμως, και την ικανότητα να σας προστατεύουν από την UV ακτινοβολία. Επιπλέον, τα συνταγογραφούμενα γυαλιά μπορούν να συνοδεύονται και από άλλες ειδικές επιστρώσεις, όπως η δυνατότητα των πολιτικών φακών. Αν θέλετε να έχετε την καλύτερη δυνατή προστασία από τις εκλάμψεις που προκαλούνται τις ηλιόλουστες μέρες, μπορείτε να επιλέξτε συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου με πολωτικούς φακούς. Αυτοί οι φακοί διαθέτουν ένα ειδικό φίλτρο που εμποδίζει τις φωτεινές αντανακλάσεις του φωτός, κυρίως, από το νερό.

Ακόμα κι αν φοράτε φακούς επαφής, ένα ξεχωριστό ζευγάρι συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου εξακολουθεί να είναι μια καλή επένδυση. Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά σάς δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρείτε τους φακούς σας, όταν έμφανίζετε αίσθημα ξηροφθαλμίας. Παράλληλα απολαμβάνεται καθαρή όραση.

Επιπλέον, θα πρέπει να ξέρετε ότι το να φοράτε τους φακούς επαφής, όταν κάνετε κολύμπι είναι επικίνδυνο για τα μάτια. Όταν η φακοί έρχονται σε επαφή με το θαλασσινό νερό αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος σοβαρών λοιμώξεων στους οφθαλμούς. Συνεπώς, το κολύμπι δίχως φακούς είναι πολύ σημαντικό. Τόσο σημαντικό, όσο τα να χρησιμοποιείται συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου που σας προσφέρουν και προστασία και βελτιωμένη όραση.

Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου είναι διαθέσιμα για σχεδόν οποιοδήποτε συνταγογραφούμενο φακό, συμπεριλαμβανομένων των προοδευτικών φακών. Εάν είστε πρεσβυωπικοί και χρειάζεστε πολυεστιακούς φακούς για να βλέπετε καθαρά σε όλες τις αποστάσεις, μπορείτε να αξιοποιήσετε τους προοδευτικούς φακούς.

Απεριόριστες επιλογές φακών

Τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου είναι διαθέσιμα σε σχεδόν όλα τα υλικά φακών, όπως ελαφρύ πολυανθρακικό, πλαστικό και γυαλί.

Αν και οι γυάλινοι φακοί παρέχουν την καλύτερη οπτική ποιότητα, δεν είναι πλέον η πιο δημοφιλής επιλογή για γυαλιά ηλίου. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ βαρύτεροι από τους φακούς συγκριτικά με άλλα υλικά και μπορούν να σπάσουν εύκολα. Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι, εάν τα ζητήσετε.

Για άτομα που χρειάζονται πολυεστιακούς φακούς στα γυαλιά ηλίου τους, η Costa προσφέρει το ‘’C-Scape bifocal’’ και το ‘’Varilux Stylistic progressive’’.

συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου

Μια άλλη επιλογή για γυαλιά ηλίου είναι να αγοράσετε συνταγογραφούμενους φακούς γυαλιών που έχουν φωτοχρωμική απόχρωση. Οι φακοί αυτοί έχουν την ικανότητα να σκουραίνει αυτόματα, όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου. Έχουν, επίσης, την ικανότητα να ξαναγίνονται διάφανοι, όταν η φωτεινότητα είναι και πάλι χαμηλή.

Ωστόσο, υπάρχουν φωτοχρωμικοί φακοί που δεν είναι κατάλληλοι για την οδήγηση, γιατί δεν σκουραίνουν ενώ οδηγείτε. Αυτό συμβαίνει λόγω της ειδικής επίστρωσης που υπάρχει στο γυαλί του αυτοκινήτου. Συνεπώς, εάν θέλετε συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου με απόχρωση που ενεργοποιείται από τον ήλιο και κατά την οδήγηση, ζητήστε από τον οπτικό σας να σας δείξει μόνο φωτοχρωμικούς ηλιακούς φακούς που έχουν σχεδιαστεί για ανάλογη χρήση.

UV προστασία

Το στιλ είναι σημαντικό, αλλά το πρωταρχικό σας μέλημα όταν αγοράζετε γυαλιά ηλίου πρέπει να είναι η όρασή σας. Είναι πολύ σημαντικό τα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου που θα αγοράσετε να διαθέτουν ειδική επίστρωση που μπλοκάρει το 100% των επιβλαβών ακτίνων UV του ήλιου.

Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία δε σχετίζεται με το χρώμα και την πυκνότητα της απόχρωσης των φακών του γυαλιού (συμπεριλαμβανομένων εκείνων στα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου). Επομένως μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα φακού όσο ανοιχτό ή σκούρο κι αν θέλετε να είναι. Αρκεί ο οπτικός σας να επαληθεύσει ότι οι φακοί παρέχουν 100% προστασία κατά των UV ακτινών.

Κόστος συνταγογραφούμενων γυαλιών ηλίου

Ναι, ένα ζευγάρι ποιοτικών συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου είναι μια σημαντική και κοστοβόρα επένδυση. Ωστόσο, αν περνάτε σημαντικό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, η αξία που αποκομίζετε από αυτούς, βλέποντας καθαρά και άνετα χωρίς την κούραση που προκαλείται από τον ήλιο, είναι ανυπολόγιστη.

Πολλά καταστήματα οπτικών προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις στα συνταγογραφούμενα γυαλιά ηλίου, εάν τα αγοράσετε ταυτόχρονα με τα κανονικά σας γυαλιά οράσεως.

Πριν προβείτε στην αγορά οποιοδήποτε γυαλιού, είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε μία πλήρη οφθαλμολογική εξέταση. Ο οφθαλμίατρος είναι ο ειδικός που μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με την καλύτερη για εσάς επιλογή.

Πηγή:
allaboutvision.com