Ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για τα μάτια σας σε 5 βήματα

ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

Μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας για τα μάτια σας αποτελεί μια καλή συνήθεια για κάποιον να αναπτύξει σε καθημερινή βάση. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων τείνει να παραμελεί μια ρουτίνα τόσο απλή αλλά τόσο ωφέλιμη, παρόλα αυτά, δεν είναι ποτέ αργά για κανέναν να ξεκινήσει. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Καθώς το δέρμα σας αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο θα αλλάξει και η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας και η ρουτίνα περιποίησης για τα μάτια σας. Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερες περιπλοκές περιποίησης θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αντί για κηλίδες ακμής, μπορεί να παρατηρήσετε την εμφάνιση ποδιών της χήνας, μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια. Αυτά είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της γήρανσης και δεν πρέπει να τα παραβλέπουμε.

Επομένως, το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση αυτών των αλλαγών είναι να δημιουργήσετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για την ωρίμανση της επιδερμίδας σας. Εδώ είναι η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας 5 βημάτων για τα μάτια σας που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε αυτούς τους μαύρους κύκλους, τα πόδια της χήνας και το πρήξιμο.

Καθαρίστε την περιοχή των ματιών σας, καθώς η περιοχή κάτω από τα μάτια σας είναι πιο ευαίσθητη από άλλες περιοχές του σώματός σας, διατηρώντας την απαλλαγμένη από βρομιές αποτρέπει τον ερεθισμό και διατηρεί τα μάτια υγιή. Όταν καθαρίζετε, φροντίστε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να είναι απαλά στην περιοχή των ματιών.

Καλός καθαρισμός μετα το μακιγιάζ

Αρχικά, θα πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή των ματιών με ένα καλό ντεμακιγιάζ. Μπορείτε κανονικά να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο ντεμακιγιάζ για τα μάτια σας. Ωστόσο, εάν εφαρμόζετε πολύ βαρύ μακιγιάζ ματιών, είναι καλύτερο για τα μάτια σας εάν χρησιμοποιείτε ένα ντεμακιγιάζ ειδικά κατασκευασμένο για τα μάτια, το οποίο πρέπει να είναι απαλό και να μην τσούζει ή να βλάπτει τα μάτια σας. Το κλειδί για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ των ματιών σας είναι να τοποθετήσετε το βαμβάκι στα βλέφαρά σας, να το αφήσετε να δράσει για λίγα δευτερόλεπτα και μετά να το σκουπίσετε απαλά. Μην τρίβετε δυνατά γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει τέντωμα του δέρματος, οδηγώντας σε ρυτίδες.

Το δεύτερο βήμα στη ρουτίνα σας θα πρέπει να είναι να καθαρίσετε το δέρμα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε, μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας περιλαμβάνει πάντα τη χρήση ενός καθαριστικού προσώπου δύο φορές την ημέρα. Αν και είναι σημαντικό να καθαρίζετε σχολαστικά το πρόσωπό σας, φροντίστε να το πλένετε με προσοχή, ειδικά γύρω από την περιοχή των ματιών. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα απαλό καθαριστικού προσώπου που μπορεί να αφαιρέσει τους ρύπους από το δέρμα σας χωρίς να το στεγνώσει υπερβολικά.

Εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης για τα μάτια σας

Περιποιηθείτε τα μάτια σας με μια εβδομαδιαία μάσκα, όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό σας, τα μάτια σας αξίζουν επίσης επιπλέον φροντίδα, και αυτό σημαίνει μια εβδομαδιαία ρουτίνα κάλυψης. Οι μάσκες ματιών είναι μια εξαιρετική πηγή για να απαλύνετε το δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Παρέχουν επίσης επιπλέον θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των ποδιών της χήνας και των μαύρων κύκλων.

Όσο μεγαλώνετε, τόσο περισσότερη παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται το σώμα σας, με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να φουσκώνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσθήκη κολλαγόνου στο σώμα σας θα βοηθήσει να αποφευχθεί αυτό.

Μπορείτε να πάρετε κολλαγόνο πίνοντας συμπληρώματα ή χρησιμοποιώντας μάσκες ματιών που περιέχουν κολλαγόνο, το οποίο είναι μια εξαιρετική λύση για τη φροντίδα της περιοχής κάτω από τα μάτια σας.

Ενυδάτωση πάνω από όλα!

Ενυδατωθείτε με μια ειδική κρέμα ματιών! η ενυδάτωση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για μαύρους κύκλους και λεπτές γραμμές. Η χρήση μιας ειδικής κρέμας ματιών που περιέχει αντιγηραντικά συστατικά (όπως βιταμίνες Α και C) μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εμφάνιση των ρυτίδων σας και να φωτίσει την περιοχή των ματιών. Φροντίστε να επιλέξετε την κρέμα ματιών που είναι συγκεκριμένη για το πρόβλημα των ματιών που θέλετε να λύσετε, γιατί κάθε συστατικό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος. Για παράδειγμα, οι κρέμες ματιών που περιέχουν ρετινόλη, βιταμίνη Α και πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν με τις λεπτές γραμμές σας. Για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, φροντίστε να αναζητήσετε κρέμες ματιών που περιέχουν βιταμίνη C, κοτζικό οξύ και ναι σιναμίδη (βιταμίνη Β-3) για την καλύτερη λύση.

Εάν έχετε πρησμένα μάτια, τα συστατικά όπως η καφεΐνη, το πράσινο τσάι ή το βότανο ιτιάς είναι οι καλύτερες λύσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε την κρέμα ματιών Dermalogica Total Eye Care Cream για το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεδομένου ότι το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο, ο τρόπος που εφαρμόζετε την κρέμα ματιών σας μπορεί επίσης να είναι ένας τεράστιος παράγοντας. Πάντα να βάζετε κρέμα ματιών χρησιμοποιώντας την τεχνική ταμποναρίσματος και χτυπήματος, αντί να την τρίβετε ή να την κάνετε μασάζ. Αυτό βοηθά το δέρμα σας να απορροφήσει καλύτερα την κρέμα, χωρίς να τεντώσει ή να καταστρέψει το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια σας. Επίσης, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε με το δάχτυλό σας, αφού ασκεί τη λιγότερη πίεση!

Τι άλλο?

Ενισχύστε τη ρουτίνα σας με έναν ορό, εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε μια ισχυρότερη θεραπεία για την περιοχή των ματιών σας, σκεφτείτε να επενδύσετε σε έναν ορό ματιών. Σε σύγκριση με τις κανονικές ενυδατικές κρέμες και κρέμες, οι οροί περιέχουν πιο συμπυκνωμένα και ισχυρά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη και πιο δυνατή περιποίηση του δέρματός σας. Είτε πρόκειται για μαύρους κύκλους, ρυτίδες, πόδι της χήνας ή πρήξιμο, επιλέξτε έναν ορό ματιών που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη ανησυχία σας. Τα σέρουμ ματιών είναι επίσης πιο λεπτά ως προς τη συνοχή τους, γεγονός που βοηθά στην ταχύτερη απορρόφηση στο δέρμα.

Αν συχνά δεν έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε το μακιγιάζ σας τα πρωινά, δοκιμάστε να επιλέξετε έναν ορό ματιών αντί για μια κρέμα. Δεν είναι μόνο γρήγορο στην απορρόφηση, αλλά και αρκετά ελαφρύ για να πάει κάτω από το μακιγιάζ σας. Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη, η έκθεση στον ήλιο είναι ένας μεγάλος παράγοντας στη διαδικασία γήρανσης του δέρματος, η οποία μπορεί να κάνει το δέρμα κάτω από τα μάτια σας να γίνει πιο σκούρο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος είναι πραγματικά απαραίτητο μέρος κάθε ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Συνίσταστε να καθημερνή εφαρμογή (όσο ηλιόλουστος κι αν είναι ο ήλιος!). Επίσης, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό στα πάνω βλέφαρά σας! Επρόκειτο για ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία όσον αφορά την αντηλιακή προστασία. Εάν αισθάνεστε ότι η επαναφορά του αντηλιακού είναι πολύ δύσκολη, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου που σας προστατεύουν από αυτές τις ακτίνες UV. Όχι μόνο προστατεύει τα μάτια σας, αλλά και το δέρμα γύρω τους από την ανεπιθύμητη έκθεση στον ήλιο.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι και μέθοδοι για να προσφέρετε αυτή την απαραίτητη φροντίδα στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Ακολουθώντας αυτή τη ρουτίνα περιποίησης δέρματος 5 βημάτων, ακόμα και ένα κάθε φορά, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά το δέρμα γύρω από τα μάτια σας.

Πηγή: myglassesandme.com