Αντρικά γυαλιά: οι καλύτερες επιλογές με βάση το σχήμα του προσώπου.

αντρικά γυαλιά

Αν προσπαθείτε να βρείτε τα τέλεια αντρικά γυαλιά, που όχι μόνο σας προστατεύουν από το έντονο ηλιακό φως, αλλά αναδεικνύουν επίσης το στιλ σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας.

Ξέρω! Το έχετε ξανακούσει. Ίσως έχετε προσπαθήσει να καθορίσετε το σχήμα κοιτάζοντας τον καθρέφτη, αλλά δεν τα έχετε καταφέρει με επιτυχία. Είναι, άραγε, οβάλ ή ορθογώνιο;

Τα πρόσωπο είναι συχνά ένας συνδυασμός διαφορετικών και ποικίλων χαρακτηριστικών που μπορεί να μεταβάλλονται λίγο καθώς μεγαλώνετε, αυξάνετε ή χάνετε βάρος, αλλάζετε τα μαλλιά σας ή  τη γενειάδα. Αλλά υπάρχει ένα βασικό σχήμα και – χωρίς αμφιβολία – το ταίριασμα αυτού του σχήματος με το σωστό ζευγάρι γυαλιών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Το τετράγωνο σχήμα προσώπου χαρακτηρίζεται από τις έντονες γωνίες και τη μικρή επιφάνεια.

Ένα τετράγωνο πρόσωπο μπορεί εύκολα να ‘’ροκάρει’’ με πιο σκουρόχρωμους σκελετούς. Λαμβάνοντας υπόψη τις γωνίες σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε στρογγυλούς φακούς, λεπτούς σκελετούς και διάφορα χρώματα.

Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, αυτό που δε θέλετε να κάνετε είναι να το επισκιάσετε με υπερβολικά μεγάλους σκελετούς. Λεπτές αποχρώσεις και μικρές επιφάνειες στον σκελετό μπορεί να αναδείξουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά σας.

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Ένα στρόγγυλο σχήμα προσώπου δεν έχει καθόλου γωνίες και το πλάτος είναι ίσο με το μήκος του.

Όπως και με το τετράγωνο σχήμα, στα στρογγυλά πρόσωπα, είναι καλύτερο να αποφεύγεται κάτι υπερβολικά μεγάλο.

Αναζητήστε αποχρώσεις που εναρμονίζονται με τη φυσική καμπυλότητα του προσώπου σας. Λεπτές και σκούρες αποχρώσεις με μια μικρή καμπύλη σε κάθε άκρο του σκελετού, κολακεύουν καλύτερα ένα στρογγυλό προσώπου.

Σχήμα καρδιάς

Μερικές φορές αναφέρεται και ως τριγωνικό. Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς έχει φαρδύ μέτωπο και μυτερό πηγούνι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου προσώπου είναι ο Leonardo DiCaprio.

Η καλύτερη επιλογή εδώ είναι ένα κλασικό ζευγάρι Wayfarer αντρικά γυαλιά σε οποιοδήποτε χρώμα.

Οβάλ σχήμα προσώπου

Εάν είστε τυχεροί κι έχετε αυτό το κλασικό σχήμα προσώπου, τότε μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε τύπο γαλιού επιθυμείτε.

Πολλοί γνωστοί αστέρες έχουν το συγκεκριμένο σχήμα, όπως Christian Bale, Matthew McConaughey και George Clooney. Εάν το πρόσωπό σας έχει ελαφρώς περισσότερο μάκρος απ’ ό,τι πλάτος, τότε έχετε οβάλ πρόσωπο.

Πειραματιστείτε με κλασικά σχέδια, vintage επιλογές και ανοιχτά χρώματα, μέχρι να βρείτε το στιλ που ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά σας.

Μακρόστενο σχήμα προσώπου

Το μακρόστενο πρόσωπο είναι αυτό που έχει μεγάλη επιφάνεια και γωνίες. Κύριο μέλημα σου είναι να δώσεις την αίσθηση ενός οβάλ προσώπου, εστιάζοντας στο να μειώσεις το μακρύ σχήμα

Όπως και με το κλασικό οβάλ, μπορείτε να αξιοποιήσετε γυαλιά με μεγάλους σκελετούς. Θα πρέπει ίσως να αποφύγετε οτιδήποτε κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο μακρύ από ό, τι είναι, συμπεριλαμβανομένων εξαιρετικά στενών ή μικρών στρογγυλών φακών και σκελετών.

Η all time classic επιλογή είναι, κι εδώ, ένα wayfarer της Ray ban.

Χαρακτηριστικά προσώπου και προσωπικότητας

Ο καθορισμός του σχήματος του προσώπου σας είναι μια αρχή για να ξεκινήσετε, όταν αναζητάτε ένα ζευγάρι γυαλιών, αλλά η επιλογή σας θα πρέπει να βασίζεται σε πολλές παραμέτρους πέραν του σχήματος του προσώπου σας. Υπάρχουν κάποιες επιπλέον παραμέτροι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, ώστε να βρείτε τα καλύτερα αντρικά γυαλιά.

Επειδή τα γυαλιά ηλίου θα καλύψουν τα μάτια σας, προσπαθήστε να βρείτε ένα στιλ που να κολακεύει τη μύτη και το σχήμα του προσώπου σας. Εάν, για παράδειγμα, έχετε μια στρογγυλή μύτη, τα ορθογώνια σχήματα μπορεί να ισορροπήσουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά σας.

Τέλος, το πιο σημαντικό είναι να βρείτε ένα ζευγάρι με αποχρώσεις που ταιριάζουν τόσο στο πρόσωπό όσο και στην προσωπικότητά σας. Υπάρχουν πολλά στιλ γυαλιών και χρώματα να διαλέξετε, οπότε μην φοβηθείτε να αλλάξετε τη συνηθισμένη σας χρωματική επιλογή και να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο.

ΠΗΓΗ:
allaboutvision.com