Η παγίδα των έτοιμων γυαλιών οράσεως

Βάσει ερευνών, το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του πλανήτη, επιλέγει την αγορά έτοιμων γυαλιών οράσεως από τη δημιουργία του ιδανικού γυαλιού βασισμένου στις δικές του προδιαγραφές και απαιτήσεις. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη επιλογή αγοράς, κρύβει πολλές παγίδες οι οποίες όχι μόνο μπορούν να οδηγήσουν στην οικονομική απάτη, αλλά και να θέσουν σε κίνδυνο την όραση του καταναλωτή.

Ξεκινώντας από τα βασικά, ένα έτοιμο γυαλί οράσεως έχει συνήθως τους ίδιους βαθμούς και στους δύο φακούς του, πράγμα που δεν ισχύει όμως και για το χρήστη.

Λόγω της μαζικής τους παραγωγής, τα έτοιμα γυαλιά οράσεως, συνηθίζουν να κατασκευάζονται  μόνο σε συγκεκριμένες διαστάσεις, γεγονός που καθιστά τη σωστή εφαρμογή τους στο κάθε ξεχωριστό πρόσωπο αδύνατη.

Επίσης, λόγω της μαζικής παραγωγής, οι φακοί των έτοιμων γυαλιών μπορούν να έχουν σφάλματα είτε ορατά είτε μη ορατά στο γυμνό μάτι. Αυτό σημαίνει πως ο καταναλωτής μπορεί εν άγνοιά του να βλάπτει την όρασή του.

Ακόμα, οι φακοί στα έτοιμα γυαλιά δεν ικανοποιούν διαφορετικές συνθήκες χρήσεως όπως αυτή του υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προστατεύουν από το μπλε φως των οθονών. Είναι πλέον δυνατή η εφαρμογή ειδικών αντιανακλαστικών επιστρώσεων, έτσι ώστε να απορροφάται το μπλε φως του υπολογιστή.

Η φθηνή και μαζική παραγωγή, άμεσα μεταφράζεται και σε ακατάλληλη χρήση των υλικών κατασκευής. Με στόχο την οικονομικότερη δημιουργία των γυαλιών, οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν υλικά επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Τέλος, η ψευδής ικανοποίηση που λαμβάνει ο καταναλωτής από την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, είναι αρκετή για να τον αποτρέψει από το να επισκέπτεται τακτικά τον οφθαλμίατρο ή τον οπτικό του. Αυτό οδηγεί στην αδυναμία διάγνωσης και πρόληψης μελλοντικών προβλημάτων και στη μη έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Σχετικά Άρθρα

Οι απορίες των γονιών σε σχέση με την όραση των παιδιών τους

Ένα θέμα που απασχολεί τους γονείς όταν πλέον τα παιδιά ξεκινάνε να πηγαίνουν σχολείο, είναι η όραση και τα μάτια τους. Γνωρίζοντας…

Διαβάστε Περισσότερα

Ψηφιακές συσκευές και οι επιπτώσεις στα μάτια μας

Εν έτη 2020, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσουν τη χρήση ψηφιακών συσκευών στην καθημερινότητά τους, ως μέσο διευκόλυνσης αλλά και γιατί πλέον,…

Διαβάστε Περισσότερα

Όραση και οδήγηση

Εν έτει 2020, το αυτοκίνητο αποτελεί την καθημερινή επιλογή πολλών ανθρώπων για την μετακίνηση τους στην πόλη. Η όραση αποτελεί μία από…

Διαβάστε Περισσότερα

Compare listings

Compare