Ψηφιακές συσκευές και οι επιπτώσεις στα μάτια μας

Εν έτη 2020, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσουν τη χρήση ψηφιακών συσκευών στην καθημερινότητά τους, ως μέσο διευκόλυνσης αλλά και γιατί πλέον, πολλοί τομείς εργασίας βασίζονται αποκλειστικά στις παραπάνω συσκευές για την ομαλή λειτουργία τους. Έρευνες δείχνουν, πως περισσότερο από το 83% των Αμερικανών πολιτών χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές σε καθημερινή βάση, για παραπάνω από δύο ώρες, με πολλές περιπτώσεις στις οποίες γίνεται πολλαπλή χρήση συσκευών ταυτόχρονα.

Είναι γεγονός πως, έχοντας εντάξει τις συσκευές αυτές στη ζωή μας, η πρόσβαση σε παγκόσμιο δίκτυο, ανεξάρτητα με την ενασχόληση μας, έχει γίνει πολύ εύκολη. Όμως, αυτή η ευκολία δεν έρχεται χωρίς επιπτώσεις.

Οι επιπτώσεις της ψηφιακής κόπωσης

Πιο συγκεκριμένα, οι τακτικοί χρήστες που εκτίθενται στο μπλε φως καθώς και στην υπεριώδη ακτινοβολία UVA-UVB , που παράγεται από ψηφιακές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνο, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχουν εμφανίσει ή θα εμφανίσουν σημάδια ψηφιακής κόπωσης. Η ψηφιακή κόπωση συνεπάγεται συμπτώματα όπως ξηροφθαλμία, πονοκέφαλο, θολή όραση, τσούξιμο στα μάτια και φωτοφοβία.

Τρόποι αντιμετώπισης της ψηφιακής κόπωσης

Η επίδραση των παραπάνω, μπορεί να μειωθεί κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στο περιβάλλον και στη στάση μας απέναντι στις συσκευές αυτές. Ο φυσικός φωτισμός, είναι βασικός για να διευκολύνει τα μάτια στο να έχουν την καθαρότερη δυνατή εικόνα. Η απόσταση που διατηρούμε μεταξύ των ματιών μας και των συσκευών, συνιστάται να είναι μεταξύ 60 και 80 εκατοστών. Τέλος, προτείνεται η συνήθης ενυδάτωση των ματιών με τη χρήση τεχνητών δακρύων καθώς και η χρήση γυαλιών οράσεως ή φακών επαφής στα οποία θα έχει ενταχθεί φίλτρο προστασίας από το μπλε φως.

Φυσικά, το πρώτο βήμα προς την σωστή ενημέρωση και την κατάλληλη αντιμετώπιση της ψηφιακής κόπωσης, είναι να συμβουλευτούμε τον οφθαλμίατρό μας. Κλείστε τώρα ραντεβού και ενημερωθείτε σωστά για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να λάβετε, για την καλύτερη προστασία των ματιών σας.

Σχετικά Άρθρα

Οι απορίες των γονιών σε σχέση με την όραση των παιδιών τους

Ένα θέμα που απασχολεί τους γονείς όταν πλέον τα παιδιά ξεκινάνε να πηγαίνουν σχολείο, είναι η όραση και τα μάτια τους. Γνωρίζοντας…

Διαβάστε Περισσότερα

Όραση και οδήγηση

Εν έτει 2020, το αυτοκίνητο αποτελεί την καθημερινή επιλογή πολλών ανθρώπων για την μετακίνηση τους στην πόλη. Η όραση αποτελεί μία από…

Διαβάστε Περισσότερα

Τα οφέλη των πολωτικών(polarized) φακών

Αναμφισβήτητα, τα γυαλιά ηλίου είναι ένα από τα πλέον απαραίτητο αξεσουάρ που οφείλει να έχει κανείς μαζί του, προκειμένου να προστατεύσει τα…

Διαβάστε Περισσότερα

Compare listings

Compare