Ερωτήσεις για την αίτηση αποζημίωσης γυαλιά οράσεως στον ΕΟΠΥΥ

Μάθε αν δικαιούσαι επιχορήγηση 100€ για τα γυαλιά σου, από τον ΕΟΠΥΥ

Μάθε αν δικαιούσαι

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για την είσπραξη της αποζημίωσης για οπτικά;

Δικαιολογητικά

Ερωτήσεις για την αίτηση αποζημίωσης γυαλιά οράσεως στον ΕΟΠΥΥ

Ερωτήσεις ΕΟΠΥΥ

Πότε πρέπει να υποβάλλω αίτηση για την αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ για την αγορά γυαλιών οράσεως;

Ο οφθαλμίατρος που θα επισκεφθείς θα εκδόσει ηλεκτρονική συνταγή μετά την εξέταση, αναγράφοντας την συνταγή των γυαλιών οράσεώς σου. Από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής συνταγής του οφθαλμιάτρου έχεις 30 ημέρες για να αγοράσεις γυαλιά οράσεως από οπτικό κατάστημα. Η απόδειξη πώλησης του οπτικού καταστήματος θα πρέπει να έχει ημερομηνία εντός 30 ημερών από την έκδοση της ηλεκτρονικής συνταγής.

Με την απόδειξη πώλησης και την βεβαίωση που θα σου δώσει ο οπτικός που αγόρασες τα γυαλιά οράσεως, θα πρέπει να κάνεις την αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για την καταβολή των 100€. Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης είναι εντός 6 μηνών από την έκδοση της ηλεκτρονικής συνταγής.

Μάθε εύκολα και απλά, βήμα προς βήμα, τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις για να υποβάλεις την αίτηση αποζημίωσης των 100€ στον ΕΟΠΥΥ ηλεκτρονικά.

Πόσο καιρό έχω για να υποβάλω τα χαρτιά στον ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των 100€ για γυαλιά οράσεως;

Έχοντας συμπληρώσει όλα τα δικαιολογητικά για την αίτηση, έχεις 6 μήνες από την ηλεκτρονική συνταγή για να υποβάλεις το αίτημα αποζημίωσης 100€ για την προμήθεια γυαλιών οράσεως. Με την παροδο του εξαμήνου, οποιαδήποτε αίτηση υποβληθεί δεν γίνεται δεκτή από τον ΕΟΠΥΥ και δεν καταβάλλονται τα χρήματα.

Μάθε εύκολα και απλά, βήμα προς βήμα, τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις για να υποβάλεις την αίτηση αποζημίωσης των 100€ στον ΕΟΠΥΥ ηλεκτρονικά.

Γιατί δεν μου έχουν βάλει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση των γυαλιών οράσεως;

Ο μέσος χρόνος εκκαθάρισης και καταβολής των 100€ για την αγορά γυαλιών οράσεως είναι 90 ημέρες, όμως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο, λόγω φόρτου εργασίας ή λάθους στην αίτηση.

Εάν δεν έχει έρθει κάποιο μήνυμα από την υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την αίτησή σου, μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω τηλεφώνου ή μέσω e-mail ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ΕΟΠΥΥ για να ρωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη της αίτησης.

Για να εντοπίσεις το τοπικό γραφείο του ΕΟΠΥΥ που υπάγεσαι θα πρέπει να δηλώσεις τον δήμο διαμονής σου στην σελίδα του ΕΟΠΥΥ. Ο αρμόδιος υπάλληλος είναι ο υπεύθυνος παροχών στο κάθε τοπικό γραφείο.

Πως μπορώ να κάνω αίτηση για τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως;

Η υποβολή αιτήματος για την αποζημίωση 100€ για την αγορά γυαλιών οράσεως μπορεί να γίνει με 3 διαφορετικούς τρόπους:

  • Ηλεκτρονικά μέσα από την πύλη και την προσωπική μερίδα σου στον ΕΟΠΥΥ – eopyy.gov.gr. Μπορείς να δεις βήμα προς βήμα όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις για να υποβάλεις ηλεκτρονικά την αίτηση. Επίσης στην σελίδα του ΕΟΠΥΥ μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες.
  • Φυσική υποβολή της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Θα πρέπει να έχεις όλα τα δικαιολογητικά εκτυπωμένα και η αίτηση συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τον υπάλληλο εξυπηρέτησης του ΚΕΠ επι τόπου. Για την εξυπηρέτησή σου μέσω ΚΕΠ θα πρέπει να κλείσεις ραντεβού, διότι μόνο με ραντεβού εξυπηρετούν τα ΚΕΠ, ύστερα από τα περιοριστικά μέτρα που έφερε η πανδημία. Ανάθεσε στο Myoptician την φυσική υποβολή της αίτησής σου.
  • Φυσική υποβολή της αίτησης στο τοπικό γραφείο του ΕΟΠΥΥ που υπάγεσαι. Βρες το τοπικό γραφείο βάσει του δήμου διαμονής σου. Κατ’εξαίρεση οι ασφαλισμένοι που θα υποβάλλουν το αίτημά τους θα εξυπηρετούνται χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού και κατά σειρά προτεραιότητας. Ανάθεσε στο Myoptician την φυσική υποβολή της αίτησής σου.

Έχω κάνει αίτημα στον ΕΟΠΥΥ αλλά δεν έχουν μπει τα χρήματα για τα γυαλιά οράσεως, τι μπορώ να κάνω;

Εφόσον έχεις κάνει την αίτηση και έχεις πάρει αριθμό πρωτοκόλλου είτε ηλεκτρονικά είτε από το τοπικό γραφείο, για να επισπεύσεις τις διαδικασίες εκκαθάρισης του αιτήματός σου μπορείς να επικοινωνήσεις με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω e-mail είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ΕΟΠΥΥ.

Ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας είναι η φόρμα επικοινωνίας του ΕΟΠΥΥ, διότι το αίτημα καταγράφεται επισήμως και υπάρχουν αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ που παρακολουθούν τα αιτήματα αυτά και μεριμνούν για την γρηγορότερη εξυπηρέτησή τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, αιτήσεις που είχαν αργήσει να εκκαθαριστούν και να αποπληρωθούν, με την υποβολή αιτήματος στην φόρμα επικοινωνίας, ολοκληρώθηκαν εντός ολίγων ημερών ακόμα και αυθημερόν.

Compare listings

Compare