Χρήση πισίνας και τα μάτια μας

Η χρήση της πισίνας είναι μία πολυτελής επιλογή στην οποία καταφεύγουν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και οι αθλητές κολύμβησης έτσι ώστε να εξασκούν το άθλημά τους κάτω από τις κατάλληλες προδιαγραφές. Παρόλο που η πισίνα είναι ένα μέσο διασκέδασης αλλά και άθλησης, είναι απαραίτητο, κατά τη διάρκεια  της χρήσης της να τηρούνται κάποιοι κανόνες.

Ένας από αυτούς, είναι η εφαρμογή κατάλληλων γυαλιών κολύμβησης. Τα μάτια του ανθρώπου, όπως έχει παρατηρηθεί, αντιδρούν συχνά με τα συστατικά που υπάρχουν εντός του νερού της πισίνας, αντίδραση που συνήθως οδηγεί σε ερεθισμούς και ήπιες ενοχλήσεις.

Τι προκαλεί τις ενοχλήσεις;

Είναι γνωστό πως το νερό της πισίνας περιλαμβάνει ένα ποσοστό χλωρίου. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να απολυμαίνεται το νερό σε συνεχή βάση, από τα μικρόβια του περιβάλλοντος καθώς και των χρηστών. Αυτό που δεν είναι κοινώς γνωστό όμως, είναι πως το χλώριο απορροφάται σε μεγάλο βαθμού από το σώμα του ανθρώπου. Το χλώριο παρόλα αυτά, είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο χρήστης της πισίνας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, προέρχεται από την ύπαρξη ούρων και την αντίδραση που δημιουργείται μεταξύ κάποιων χημικών στοιχείων τους, σε συνδυασμό με το χλώριο. Η απορρόφηση των αερίων που προέρχονται από την παραπάνω αντίδραση, φέρει κινδύνους μεγαλύτερους από τον ερεθισμό των ματιών. Βλάβες στην καρδιά, τους πνεύμονες αλλά και το νευρικό σύστημα, είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που μπορεί να βρει κάποιος κάνοντας μία γρήγορη έρευνα.

Πως μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί από τους κινδύνους;

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, κάθε χρήστης πισίνας, ενθαρρύνεται να κρατάει τα μάτια και το στόμα του κλειστό όσο βρίσκεται μέσα στο νερό, ή ακόμα καλύτερα να κάνει χρήση γυαλιών κολύμβησης, έτσι ώστε να περιορίζει και να αποτρέπει, τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στα μάτια αλλά και στη σωματική του υγεία γενικά.

Σχετικά Άρθρα

Αλλεργίες των ματιών και συμβουλές αντιμετώπισης τους

Με την πάροδο των χρόνων, γίνονται όλο και περισσότερες έρευνες για την ανθεκτικότητα του ανθρωπίνου σώματος, ενάντια στο περιβάλλον γύρω του. Ενώ…

Διαβάστε Περισσότερα

Οι απορίες των γονιών σε σχέση με την όραση των παιδιών τους

Ένα θέμα που απασχολεί τους γονείς όταν πλέον τα παιδιά ξεκινάνε να πηγαίνουν σχολείο, είναι η όραση και τα μάτια τους. Γνωρίζοντας…

Διαβάστε Περισσότερα

Compare listings

Compare