Πως να προστατέψετε τα μάτια σας από τον ήλιο

Όταν ακούτε τη φράση «προστασία από τον ήλιο» έρχεται στο μυαλό σας η ιδέα του αντηλιακού και η προστασία της επιδερμίδας. Παρόλα αυτά, τα μάτια χρειάζονται εξίσου καλή φροντίδα ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Έρευνες δείχνουν, ότι μία στις πέντε περιπτώσεις καταρράκτη, μπορεί να προκληθούν από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, λόγω κακής φροντίδας των ματιών.

Σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου

Ο κυριότερος τρόπος για να προστατεύσετε τα μάτια σας από τον ήλιο είναι η σωστή επιλογή γυαλιών ηλίου. Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο ο φακός που χρησιμοποιείται να ικανοποιεί τις κατάλληλες προδιαγραφές για την αντιμετώπιση της ακτινοβολίας του ηλίου και αυτό σημαίνει πως ο δείκτης προστασίας UV του φακού πρέπει να είναι τουλάχιστον 400. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους φακούς επαφής. Προσοχή, το κόστος του γυαλιού δεν αντικατοπτρίζει πάντα την ποιότητα του προϊόντος. Βεβαιωθείτε για ότι το προϊόν που αγοράζεται είναι κατάλληλο.

Ακόμα και αν το γυαλί πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, οι υπεριώδεις ακτινοβολίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα μάτια σας εισχωρώντας πλευρικά. Για ενίσχυση της προστασίας των ματιών σας, επιλέξτε σκελετούς γυαλιών που εφαρμόζουν περιμετρικά.

Δώστε προσοχή στην ώρα της ημέρας

Έρευνες δείχνουν ότι παρόλο που ο ήλιος είναι πιο δυνατός μεταξύ 10:00 π.μ και 14:00 μ.μ, η μεγαλύτερη ζημιά προκαλείται κατά τη διάρκεια του πρωινού ή του απογεύματος. Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τα μάτια σας όλη την ημέρα.

Αποφύγετε το αντανακλώμενο φως

Συνήθως η αντανάκλαση του ηλίου σε επιφάνειες όπως το νερό ή η άμμος, είναι αρκετά ενοχλητική από μόνη της για να κάνει τους ανθρώπους να την αποφύγουν. Πρέπει να γίνει γνωστό όμως ότι ενισχύει επίσης και τη ζημιά που προκαλείται στα μάτια από το φως του ηλίου. Πάντα να έχετε κατάλληλη προστασία όταν βρίσκεστε στην παραλία ή σε μέρη που ο ήλιος αντανακλάται σε μεγάλες επιφάνειες.

Μη σας ξεγελάει ο καιρός

ότι χρειάζεται να προστατεύετε τα μάτια σας από τον ήλιο μόνο όταν αυτός είναι έντονος και δεν καλύπτεται από σύννεφα ή άλλες καιρικές συνθήκες. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μάτια σας ακόμα και όταν κομμάτι του εμποδίζεται από τις αλλαγές του καιρού. Για αυτό το λόγο, πρέπει πάντα να φροντίζεται να έχετε κατάλληλη προστασία εναντίον του.

Συμβουλευτείτε τον οπτικό ή τον οφθαλμίατρό σας

Για να ενημερωθείτε κατάλληλα για την καλύτερη δυνατή προστασία των ματιών σας, συμβουλευτείτε είτε τον οπτικό σας ή ακόμα καλύτερα τον οφθαλμίατρό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες καθώς και όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που σας απασχολούν.

Σχετικά Άρθρα

Όραση και οδήγηση

Εν έτει 2020, το αυτοκίνητο αποτελεί την καθημερινή επιλογή πολλών ανθρώπων για την μετακίνηση τους στην πόλη. Η όραση αποτελεί μία από…

Διαβάστε Περισσότερα

Τα οφέλη των πολωτικών(polarized) φακών

Αναμφισβήτητα, τα γυαλιά ηλίου είναι ένα από τα πλέον απαραίτητο αξεσουάρ που οφείλει να έχει κανείς μαζί του, προκειμένου να προστατεύσει τα…

Διαβάστε Περισσότερα

Η σημασία του να κλείνεις ραντεβού

Με τους σύγχρονους ρυθμούς που ακολουθεί η καθημερινότητα του ανθρώπου, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να οργανωθεί η μέρα σωστά και να…

Διαβάστε Περισσότερα

Compare listings

Compare