Κορονοϊός και φακοί επαφής

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι φοράνε φακούς επαφής;

Με τον κορονοϊό να αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης στην καθημερινότητα μας, προκύπτουν συνεχώς νέες απορίες αναφορικά με τους τρόπους που μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας καλύτερα. Συγκεκριμένα, οι χρήστες φακών επαφής, αναρωτιούνται για το πως θα εξασφαλίσουν ότι η συνεχής επαφή με τα μάτια τους, δεν θα έχει επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η εφαρμογή και η αφαίρεση των φακών επαφής απαιτούν συχνή επαφή με το πρόσωπο. Γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες ερεθισμού και μόλυνσης των ματιών, συνεπώς και τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού. Για αυτό το λόγο, η σωστή χρήση των φακών επαφής είναι απαραίτητη για τη μείωση των πιθανοτήτων προσβολής από τον ιό.

Βήματα ασφαλής τοποθέτησης των φακών επαφής

Η διαδικασία εφαρμογής και αφαίρεσης των φακών επαφής οφείλει να  ξεκινάει πάντα με το σωστό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι (κατά προτίμηση αντιβακτηριακό) και στη συνέχεια ξεπλένοντας και στεγνώνοντας τα χεριά με μία πετσέτα, η οποία δε θα αφήσει υπολείμματα χνουδιών.

Στη συνέχεια, έχοντας βεβαιωθεί ότι έχετε τον σωστό φακό για το αντίστοιχο μάτι και πως ο φακός δεν είναι ανάποδα (συνηθίζεται να υπάρχει ένδειξη επάνω στο φακό), κρατήστε το επάνω βλέφαρο έτσι ώστε να μη μπορεί να ανοιγοκλείσει. Με τα ελεύθερα δάχτυλα, έχοντας πάντα το φακό στο χέρι, κρατήστε το κάτω βλέφαρο.

Δίνοντας πάντα προσοχή στη σταθερότητα του χεριού και κοιτάζοντας προς τα πάνω, εφαρμόστε το φακό στο μάτι σας. Απελευθερώστε τα βλέφαρα και κλείστε το μάτι για να τοποθετηθεί ο φακός. Επαναλάβετε τη διαδικασία για το άλλο μάτι σας.

Φροντίστε να τηρείτε πάντα τις οδηγίες καθαρισμού και φύλαξης των φακών σας. Σε περίπτωση που ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες ή έχετε βρεθεί σε κοινό περιβάλλον με κάποιον ο οποίος έχει διαγνωστεί προηγουμένως με τον ιό, εξετάστε την πιθανότητα της χρήσης γυαλιών οράσεως για ένα χρονικό διάστημα. Το MyOptician, θα σας βοηθήσει να βρείτε τον καλύτερο οπτικό κοντά σας, προκειμένου να πληροφορηθείτε για όλα τα μέτρα που πρέπει να πάρετε ενάντια στον κορονοϊό, ώστε να προστατέψετε τα μάτια σας, εσάς και τους γύρω σας.

Σχετικά Άρθρα

Οι απορίες των γονιών σε σχέση με την όραση των παιδιών τους

Ένα θέμα που απασχολεί τους γονείς όταν πλέον τα παιδιά ξεκινάνε να πηγαίνουν σχολείο, είναι η όραση και τα μάτια τους. Γνωρίζοντας…

Διαβάστε Περισσότερα

Ψηφιακές συσκευές και οι επιπτώσεις στα μάτια μας

Εν έτη 2020, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσουν τη χρήση ψηφιακών συσκευών στην καθημερινότητά τους, ως μέσο διευκόλυνσης αλλά και γιατί πλέον,…

Διαβάστε Περισσότερα

Όραση και οδήγηση

Εν έτει 2020, το αυτοκίνητο αποτελεί την καθημερινή επιλογή πολλών ανθρώπων για την μετακίνηση τους στην πόλη. Η όραση αποτελεί μία από…

Διαβάστε Περισσότερα

Compare listings

Compare